• Spolupráca s poľovníkmi

          • Deň pred veľkonočnými sviatkami  žiaci 1. stupňa okrem učenia strávili netradične. Navštívil nás pán Ing. Miroslav Mentel, ktorý si pre deti pripravil krátku interaktívnu prednášku o zvieratkách. Priniesol so sebou aj ukážky zvierat o ktorých sa deti naučili všeličo zaujímavé, aj to čo sa v učebniciach nedočítajú. 

            Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Veľkonočné tvorivé dielne, ktoré sa konali dňa 26.3.2024 v Spoločenskej hale v Šuranoch sa tento rok naozaj vydarili. Práca na výrobkoch išla žiakom od ruky a na trhoch tak mohli predviesť svoju usilovnosť a kreativitu. Úspech mali najmä háčkované výrobky, ale i pečené sladké košíčky, na ktorých si mnohí zamaškrtili.

            Tradičné tvorivé dielne sa niesli v dobrej nálade a boli skvelou ukážkou šikovnosti a tvorivosti žiakov našej Bernoláčky.

            Ďakujeme všetkým žiakom a pedagógom, ale i rodičom za každý výrobok a za zapojenie sa do tejto spoločenskej akcie.

            Prajeme Vám krásne Veľkonočné sviatky!

          • DOD

          • Aj tento rok mali rodičia a budúci školáci možnosť navštíviť našu školu na podujatí "Dvere dokorán". V doobedňajších hodinách si mohli prezrieť priestory našej školy, ktorými ich previedla naša Bernulienka a  zúčastniť sa vyučovania v jednotlivých triedach. Pani učiteľky rodičom odpovedali na všetky otázky, ktoré ich zaujímali. V poobedňajších hodinách bol pre deti pripravený program v športovej hale, kde si deti zacvičli, zatancovali. Neskôr sa v triedach stretli s pani učiteľkami a vyskúšali si niektoré aktivity v triede. Samozrejme, bolo pre ne pripravené občerstvenie s povestnými pagáčmi našich pani kuchárok. 

            Ďakujeme všetkým, ktorí si našli čas a tešíme sa na Vás na zápise.

          • OK vo vybíjanej žiačok

          • V piatok sa naše žiačky zúčastnili Obvodného kola vo vybíjanej žiačok, ktoré sa konalo v telocvični SNP. Bohužiaľ sa nám nepodarilo postúpiť do ďalšieho kola, ale dievčatá podali výborný výkon. Nabudúce to vyjde!

          • Ujo Viktor

          • V stredu, 20.3.  sa žiaci ročníkov 1.-4. naladili hudobne - hudobným koncertom "Uja Viktora". Pesničkami cestovali po celej Európe. Naučili sa cudzie jazyky, zopakovali si mesiace, znamenia i farby. Na záver si i zatancovali Rock n  roll. Deťom sa vystúpenie veľmi páčilo a boli potešení zo zvučných pesničiek uja Viktora.

            Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie s ním!

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • Tento týždeň absolvovali tretiaci a štvrtáci plavecký výcvik na plavárni v Nových Zámkoch.  Užili si veľa zábavy a šantenia vo vode. Hoci každému vyhovoval iný plavecký štýl, vyskúšali si tieto  -  prsia, kraul a znak.

            Všetci sa počas celého týždňa veľmi snažili a aj doteraz neplavci prekonali strach z vody a dokážu sa udržať na hladine pomocou štýlu, ktorý im vyhovuje. Odmenou im bolo "Mokré vysvedčenie" z ktorého mali veľkú radosť.

            Sme na vás hrdí!

          • Lyžiarsky kurz 2024 - SKI Čertovica

          • V poslednom februárovom týždni sa naši lyžiari vybrali na Lyžiarsky kurz na Čertovicu. Žiaci sa aj napriek ťažkému terénu nevzdali a zabojovali. Drvivá väčšina nelyžiarov to zvládla a po jednom dni sa už spúšťali na vleku. Všetci žiaci si zaslúžila veľkú pochvalu za snahu a veľkú bojovnosť!

          • Úspešní biológovia

          • Opäť sme úspešní v biologickej olympiáde!

            Dňa 13.2. 2024 sa v Nových Zámkoch konalo okresné kolo biologickej olympiády starších žiakov. Našu školu reprezentovali žiaci 8. A triedy - Karolína Valovičová a Marek Letko. V silnej konkurencii obstáli na výbornú! Karolínka sa umiestnila na 4. a Marek na 5. mieste.

            Srdečne gratulujeme a prajeme ešte mnoho ďalších úspechov!

          • Naša úspešná riešiteľka OAJ

          • Aj tento rok sa v Nových Zámkoch konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo celkovo 67 žiakov z celého okresu. Našu školu na olympiáde v kategórii 1A (pre žiakov 5.-7.ročníka) reprezentovala Hana Sajanová z V.A. Po víťazstve v školskom kole preukázala svoje schopnosti aj na okresnom kole, kde aj napriek tomu, že patrila medzi najmladších súťažiacich, skončila na skvelom 13.mieste a stala sa úspešnou riešiteľkou okresného kola OAJ.

            Srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov v budúcich ročníkoch!

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 21. februára 2024 sa v priestoroch Základnej školy, SNP 5, v Šuranoch uskutočnilo obvodné kolo súťaže v prednese poézie a prózy, Hviezdoslavov Kubín 2024Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých. Je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese a vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa.V 69. ročníku súťaže našu školu reprezentovala 

            v I. kategórii žiačka 2.A, Nikolka Hajdenová  

            v II. kategórii žiak 5. A Marcel Čvirik

            v III. kategórii žiak 8.A , Matúš Belán  a žiačka 9.A, Veronika Zajíčková 

             

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

        • Naši úspešní žiaci
          • Naši úspešní žiaci

          •      Dňa 5.februára 2024 sa v Nových Zámkoch konal 16. ročník okresné kola Dejepisnej olympiády, kategória C, v ktorom našu školu reprezentovali žiačky Adela Bartošová a Karin Uhríková. 

                 Svoje vedomosti z histórie si tak mohli overiť v silnej konkurencii najlepších žiakov novozámockého okresu.

            Sme radi, že medzi úspešnými riešiteľmi sa objavili mená obidvoch našich deviatačiek.

                 Srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a prajeme mnoho ďalších úspechov.

             

          • Okresné kolo v basketbale 3x3 žiakov a žiačok

          • Včera sa naši basketbalisti zúčastnili Okresného kola v basketbale 3x3. Chlapci obsadili 2. miesto (bohužiaľ nepostupové) a dievčatá odohrali jeden zápas proti SNPčke, kde sme nestačili na nášho súpera a v predĺžení sme mu podľahli.
            Ďakujeme žiakom za vzornú reprezentáciu a už sa pripravujeme na ďalšie turnaje.

        • Šaliansky Maťko 2024
          • Šaliansky Maťko 2024

          • Tento chlapec, to som ja, Šaliansky Maťko. Maťko preto, že ma tak volajú, a Šaliansky preto, že som sa narodil v Šali. 

            Súťaž v prednese slovenskej povesti nazvali podľa mňa ŠALIANSKY MAŤKO J. C. HRONSKÉHO.“

             

                 Naša škola i tento školský rok, 15. februára, hostila účastníkov okresného kola tradičnej súťaže v prednese slovenskej povesti ,, Šaliansky Maťko “.

            Šikovní a talentovaní recitátori ukázali, že umelecký prednes ich baví a neboja sa vystupovať pred publikom. Ako odmenu si odniesli nielen potlesk poroty a obecenstva, ale víťazi aj pekné knižné publikácie. 

                 Do 29. ročníka tejto obľúbenej súťaže postúpilo 54 žiakov z 24 základných škôl novozámockého okresu, ktorí súťažili v troch vekových kategóriách. Víťazi jednotlivých kategórií postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční v Nitre.

            Našu školu reprezentovali : Hana Bachnová ( I. kategória ) a Sofia Lehocká ( II. kategória ).

             

            Výsledky okresného kola : 

            I. kategória

            1.miesto : Alisia Polomská – Základná škola Mojzesovo-Černík

            2.miesto : Lea Ševčíková  – Základná škola Nábrežná 95, Nové Zámky

            3.miesto : Filip Šulík – Základná škola SNP 5, Šurany

             

            II.kategória

            1.miesto : Matej Vrabec – Základná škola Mojzesovo-Černík

            2.miesto : Daniela Slováková – Základná škola Devínska, Nové Zámky

            3.miesto : Viktória Kádeková – Základná škola G. Bethlena 41, Nové Zámky

             

            III.kategória

            1.miesto : Emma Kasášová – Základná škola G. Bethlena, Nové Zámky

            2.miesto :  Nikola Némethová - Základná škola Devínska, Nové Zámky

            3.miesto : Nina Batisová – Základná škola Mojzesovo-Černík 

             

            Poďakovanie patrí nielen organizátorom súťaže, ale hlavne súťažiacim deťom, všetkým pedagógom a rodičom, ktorí im pomáhajú zdokonaľovať svoje jazykové a recitačné schopnosti.

            O príjemnú atmosféru sa občerstvením už tradične postarala Pekáreň Oremus  a Slovkvet Oremus z Bánova.

            ĎAKUJEME!!!

             

        • Tvoríme v ŠKD
          • Tvoríme v ŠKD

          • Naše deti v ŠKD veľmi radi tvoria a vždy sa tešia, čo si  pre nich pani vychovávateľka vymyslí. Najnovšie sa učia pracovať  s bavlnou. Zlepšujú si jemnú motoriku a zároveň sa učia novým technikám. Fašiangové obdobie zakončili výrobou Valentínskych srdiečok, ktoré sa im naozaj podarili. Veď sa len pozrite.

        • Karneval 2024
          • Karneval 2024

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde...

            V pondelok sa u nás fašiangovalo. Po chodbách školy sme stretávali všakovaké postavičky od výmyslu sveta, známe aj neznáme. Zavítal k nám aj Sranda Banda, ktorý si pre deti pripravil zaujímavý program, rôzne súťaže a aktivity. Samozrejme, že si všetci spolu zatancovali a naučili sa rôzne nové tanečné kreácie. Deti odchádzali usmiate, veselé a plné dojmov. Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí si našli čas a pripravili deťom krásne kreatívne masky. 

            Už teraz sa tešíme na budúci rok!

          • Osmijankova literárna záhrada

          • V utorok tretiaci opäť navštívili mestskú knižnicu. Zapojili sa do literárno-výtvarnej súťaže Osmijankova literárna záhada, v rámci ktorej budú každý mesiac plniť rôzne úlohy. Prvá úloha, ktorú zdolali bola venovaná téme PRIATEĽSTVA. Tentoraz si vyskúšali prácu vo dvojici a zažili kopec zábavy. S dokončením úlohy budú pokračovať na hodinách výtvarnej výchovy, na ktorú sa už teraz veľmi tešia.

            Držíme im palce!!!

          • Venček deviatakov 2024

          • Otcov oblek, biele manžety,

            vreckové som dostal od tety, učiteľka tanca … 

            Asi mnohí z nás vedia ako to pokračuje.

                V sobotu, 20. januára 2024 sa v Spoločenskej hale v Šuranoch uskutočnil Venček - slávnostný večierok našich deviatakov pri príležitosti ukončenia kurzu spoločenských tancov a správania.

                Deviataci vymenili rifle a tričká za obleky, namiesto tenisiek si obuli spoločenské topánky a dievčatá boli za skutočné dámy. Venček je najmä o zvládnutí  spoločenských tancov, no naši žiaci ich zvládli s ľahkosťou, aj keď sa trocha zapotili pri niektorých náročných krokoch.

                 Absolvovali ho pod vedením skúseného lektora tanečnej školy ViVa Viktora Vadkertiho.

             

            Dúfame, že prežili príjemný večer, na ktorý budú dlho spomínať a víťazovi v súťaži o kráľa Venčeka blahoželáme .

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vec: OZNÁMENIE                                                                           Šurany, 18. 12. 2023

             

             

             

            V súlade s rozhodnutím Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nových Zámkoch zo dňa 18. 12. 2023 oznamujem, že od 19. 12. 2023 (utorok) do 22. 12. 2023 (piatok) sa prerušuje výchovno- vzdelávací proces z dôvodu vysokej chorobnosti.

            Nástup na vyučovanie je po Vianočných prázdninách, dňa 8. 1. 2024.

            Želáme Vám všetkým pevné zdravie a príjemné prežitie Vianočných sviatkov.

             

             

             

            Mgr. Jana Hatinová,

             riaditeľka školy

                                                                                                                    

        • Národný projekt POP3
          • Národný projekt POP3

          • Naša základná škola sa snaží priblížiť všetkým deťom a preto sa zaujímame o všetko, čo by mohlo deťom pomôcť pri učení, či už v škole, ale aj po vyučovaní. Už pred štyrmi rokmi sme sa zapojili do Národného projektu pomáhajúcich profesií NP POP2, kde sme pre školu získali dve pedagogické asistentky a školskú psychologičku a vytvorili tak školský podporný tím, ktorý na škole pôsobí dodnes. PA a školská psychologička spolupracujú s učiteľmi na vyučovacích hodinách aj počas prestávok a pracujú s deťmi aj individuálne.  Pomohli nám prekonať ťažké obdobie a aj teraz pomáhajú hlavne deťom s rôznymi poruchami učenia, či správania. 

            Aj tento rok projekt pokračuje pod názvom NP POP3

            Národný projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3 je zameraný na financovanie podporných profesií v školstve, ktorý bude financovaný z nového Programu Slovensko, teda zo zdrojov Európskej únie. Národný projekt pomôže udržať pozície školských podporných tímov, pedagogických asistentov, pomocných vychovávateľov v materských, základných a stredných školách, ako aj školských digitálnych koordinátorov.

            Sme radi, že aj naša škola je súčasťou NP POP 3, pretože je to projekt, ktorý má zmysel.

            Ďakujeme

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Staňte sa naším fanúšikom