• Súťaž English Star
          • Súťaž English Star

          • Aj tento rok sa niekoľko našich žiakov zapojilo do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku s názvom English Star. Dvadsaťdeväť žiakov si mohlo porovnať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť svoje schopnosti a dosiahnuť uznanie. Súťažilo sa v 9 kategóriách podľa ročníkov a naši žiaci dosiahli naozaj vynikajúce výsledky. Každý z nich si odniesol neoceniteľné skúsenosti, získal diplom a tiež malý darček. Všetkým zúčastneným srdečne gratulujeme a želáme veľa ďalších príjemných chvíľ strávených v spoločnosti angličtiny.   

          • Cvičenia v prírode

          • Žiaci 1. - 4. ročníka sa dňa 27. 6. 2023 zúčastnili cvičenia v prírode. Svoju kondíciu si osviežili ľahkou turistikou po okolí mesta Šurany, ktorú zavŕšili pohybovými aktivita na detskom ihrisku. Príjemným spestrením bola návšteva Mestskej polície a zamestnanca občianskeho združenia  Zatúlané labky Šurany na našej škole, ktorý prišiel v sprievode dvoch psích kamarátov. Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o práci mestskej polície a fungovaní útulku, ktorý poskytuje azyl opusteným, týraným či nechceným zvieratám.

            Za návštevu ďakujeme a nezabudnite „V zdravom tele, zdravý duch“.

          • Družobné stretnutie druhákov

          • Dnes naši druháci navštívili Základnú školu Mojzesovo-Černík. Už pri bráne školy na nich čakalo srdečné privítanie. Tamojší druháci im ukázali areál školy a zaviedli ich do svojej triedy. Tam na nich čakalo množstvo slaných aj sladkých dobrôt a okrem toho, každý žiak dostal malý darček - náhrdelník a fixky. Potom nám deti predviedli krátke vystúpenie - dievčatá sa premenili na víly v scénickom tanci a všetci nám zaspievali triednu hymnu. Dozvedeli sme sa, že aj ony radi behajú, skáču, spievajú, tancujú, hrajú sa a niekedy aj vyvádzajú tak ako naše "Bernoláčatá". Neskôr sme sa presunuli na školský dvor, kde deti v dvoch tímoch maľovali na fóliu  spoločný obrázok na tému, ktorú si zvolili. Spoločné stretnutie sme zakončili futbalovým zápasom a hrou s loptami. Bol to krásny deň a odnášame si množstvo zážitkov!

            Už teraz sa tešíme ako ich privítame v našej škole!

        • Do práce na bicykli
          • Do práce na bicykli

          • Naši zamestnanci sa tento rok zapojili do celonárodnej kampane "Do práce na bicykli 2023podporujúcej rozvoj cyklistickej dopravy na Slovensku!

            Vďaka mestu Šurany, ktoré sa tento rok prvý krát registrovalo do  kampane, sme využili túto možnosť a stali sme sa jednou z prvých lastovičiek v našom meste. Naši zamestnanci vytvorili tím "Bernoláčka", ktorý celý mesiac podporuje ciele kampane a šetrí životné prostredie.

            Členovia nášho tímu sú vytrénovaní, lebo do práce chodia na bicykli celoročne 😊.

            Kampaň ešte beží ale už dnes sa tešíme na budúci ročník.

        • Mladý tvorca 2023
          • Mladý tvorca 2023

          • Dňa 23. júna, v piatok, sa naši ôsmaci zúčastnili jubilejného 30.ročníka celoštátnej výstavy stredných odborných škôl Mladý tvorca v Nitre.Výstava poskytla rodičom i žiakom základných škôl väčší prehľad o profilácii škôl s cieľom nasmerovať ich na učebné a študijné odbory, ktoré sú prípravou na povolania žiadané trhom práce. Program podujatia dotvárali interaktívne činnosti pre študentov a žiakov, súťaže a programy z oblasti záujmovej činnosti žiakov. Veríme, že návšteva výstavy našim budúcim deviatakom pomôže správne sa rozhodnúť a vyberú si strednú školu podľa svojich záujmov a schopností.

          • Výlet do Múzea vo Svätom Antone a Banského múzea v Banskej Štiavnici

          • V utorok, 20. júna, sa žiaci 5. a 7. ročníka zúčastnili školského výletu. Najskôr navštívili priestory kaštieľa Svätý Anton, ktorého dejiny sú úzko späté s rodmi Koháry a Coburg.

            Prezreli si bohato zariadené salóny pôvodným nábytkom odzrkadľujúcim spôsob života a vkus týchto dvoch rodín. Súčasťou prehliadky bola aj poľovnícka expozícia s diorámami zvierat. Neskôr si prezreli Banské múzeum v prírode, ktoré sa nachádza približne 1 km od centra mesta Banská Štiavnica.

            Počas prehliadky do podzemia, videli i najvzácnejší exponát Gápel na konský pohon, ktorý je jediný stroj-motor od banského výťahu, ktorý sa na Slovensku zachoval. Dúfame, že sa výlet všetkým páčil a odniesli si z neho veľa nezabudnuteľných zážitkov.

          • Výlet do Čachtíc

          • V utorok 20. 06. sa naši ôsmaci a šiestaci zúčastnili školského výletu do Čachtíc, kde navštívili Čachtický hrad, Višňové a kostol v Novom Meste nad Váhom. Žiaci zvládli túru v náročnom počasí a odniesli si veľa zážitkov. 

          • OZNAM

          • Informácie k dotácii na stravovanie

            (od 01. 09. 2023)

            V zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje základnú školu (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na stravu sa poskytuje v sume:

            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na1. stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na 2. stupni a odobralo obed.

             

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ a máte záujem od 01.09.2023 o poskytovanie dotácie na stravu, je nevyhnutné opätovne požiadať o dotáciu na stravu, a to aj prostredníctvom zápisného lístka na stravovanie, na základe ktorého bude dieťa zaradené do zoznamu stravníkov. Zápisný lístok je potrebné doručiť vedúcej školskej jedálne a to najneskôr v termíne do 30.6.2023.

             

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) alebo lekára so špecializáciou v špecializačnom odbore pediatria, si vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto diétne jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate  a dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ).

             

             

            V prípade, ak nedoručíte tento zápisný lístok zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

             

            Zápisný lístok a žiadosť o dotáciu deťom rozdá vedúca ŠJ.

             

                              tel.:035/6500 112                                                                  e-mail: r.slazanska@surany.sk

             

          • Výlet do Bojníc

          • Uplynulý piatok sa žiaci prvého a druhého ročníka spolu s niektorými žiakmi iných ročníkov vybrali na vytúžený výlet do Bojníc. Už od rána ich sprevádzala dobrá nálada a počasie im naozaj prialo. Navštívili Bojnický zámok na ktorom ich čakali tri slovenské ľudové rozprávky. So zatajeným dychom sledovali každú z nich. Po pozretí každej jednej dostali čarovné svetielko, ktoré si uložili do hrnčeka. Nakoniec ich odovzdali samotnému kráľovi času a ten ich za to odmenil tancom s vílami z rozprávkovej ríše. Potom sa presunuli do zoologickej záhrady, kde sa občerstvili a pokračovali na ceste za dobrodružstvom. Videli veľa zvierat domácich i exotických, ktoré stvárali rôzne kúsky a pobavili ich.

            Bol to krásny deň plný radosti a úsmevu 🙂.

          • Rosička

          • Dňa 9. júna, v piatok, sa v športovej hale našej školy uskutočnil výchovný koncert Detského dychového orchestra Rosička z Bánova pri ZUŠ T. Sládkoviča Šurany. Žiaci 1. – 9. ročníka si vypočuli ľudové piesne ako Zelený rozmarínček, Do rána je malá chvíľa, Mamka, moja mamka a iné. Z populárnych môžeme spomenúť zmes piesní od skupiny Beatles, či Y.M.C.A. a New York, New York. Pod vedením p.uč. Jozefa Kozára si tiež vyskúšali hru na viaceré hudobné nástroje, napríklad trubke, tenore, trombóne či rôznych perkusiách.Veríme, že sa koncert žiakom páčil a tešíme sa na ďalšie stretnutie, možno už v budúcom školskom roku.

        • Divadelné predstavenie "Vymenená princezná"
          • Divadelné predstavenie "Vymenená princezná"

          • Žiaci 6. A a 7. A triedy na divadelnom krúžku pod vedením Mgr. Evy Takáčovej nacvičili divadelnú rozprávku "Vymenená princezná". Dnes predpoludním ju predstavili svojim spolužiakom a podvečer svojim rodičom, starým rodičom a širokej verejnosti v Soaré. Videli sme  nezabudnuteľné predstavenie a všetci prítomní odchádzali s krásnym umeleckým zážitkom. Sme hrdí na našich žiakov a zaslúžia si veľkú pochvalu. Aj naďalej ich budeme podporovať nie len v učení, ale aj v ich záujmoch a budeme rozvíjať ich talent. 

            Toto divadelné predstavenie sa uskutočnilo za finančnej podpory NSK .

            Ďakujeme všetkým prítomným, ktorí si našli čas a poctili nás svojou účasťou, všetkým, ktorí prispeli aj dobrovoľným vstupným, Združeniu rodičov pri ZŠ Bernolákovej, anonymnému darcovi, ktorí prispel sladkou odmenou a pitným režimom a všetkým ostatným, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli. 

            A možno sme dnes zažali malé svetielko, ktoré v budúcnosti bude svietiť na skutočných divadelných doskách.

            Už teraz sa tešíme na budúci rok na ďalšie predstavenie.

          • Výlet našich deviatakov do Vysokých Tatier

          • Žiaci 9.B a 9.A sa zúčastnili výletu do Vysokých Tatier. Navštívili mnoho zaujímavých miest: Popradské pleso, Štrbské pleso, symbolický cintorín, vodopád Skok, pozreli si okolie z výšky skokanského mostíka, poprechádzali sa okolo Jazierok lásky. Odniesli si na pamiatku veľa nezabudnuteľných zážitkov.

          • Matematický Klokan

          • Žiaci 2.a 4.ročníka sa zapojili do medzinárodnej matematickej súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN. Úlohy boli zaujímavé, hravé, zamerané na logické myslenie. Každý klokanista dostal okrem diplomu i klokanskú ceruzku a tí najlepší knihu. Najúspesnejší boli: 2.A Sebastian Lábsky, 4.A Natália Filagová. 

            Všetkým súťažiacim gratulujeme!

          • Dopravná výchova

          • Pomaly sa blíži čas letných prázdnin kedy budú mať deti veľa voľného času. Okrem dovoleniek s rodičmi a letných táborov ho deti zvyknú tráviť aj vonku bicyklovaním, korčuľovaním, kolobežkovaním a podobnými aktivitami. Pri týchto zábavných aktivitách však na nich striehne nebezpečenstvo, ktoré si častokrát ani neuvedomujú. Žiaci 2. ročníka sa preto vybrali do CVČ, kde absolvovali kurz dopravnej výchovy pod vedením profesionálnych učiteľov autoškoly. Po teoretickej časti, ktorá bola zameraná na opakovanie a spoznávanie nových dopravných značiek, vysvetľovanie si rôznych situácií na ceste, si s chuťou zajazdili na bicykloch a kolobežkách. Museli však dodržiavať pravidlá cestnej premávky a bezpečnostné predpisy. Veríme, že aj táto skúsenosť prispeje k tomu, aby boli počas prázdnin opatrnejší a v septembri sa zdraví vrátili do školských lavíc.

        • Pozvánka do divadla
          • Pozvánka do divadla

          • Pozývame všetkých žiakov, rodičov, starých rodičov, rodinných príslušníkov aj širokú verejnosť na divadelné predstavenie našich žiakov "Vymenená princezná", ktoré sa uskutoční v

            Soaré, 14. 6. 2023 o 17:00 hod. 

            Vstupné je dobrovoľné!

            Tešíme sa na Vás!

        • Slávnostná akadémia
          • Slávnostná akadémia

          • V dňoch 31. 5. a 2. 6. sa v Spoločenskej hale konala Slávnostná akadémia z príležitosti 60. výročia založenia našej základnej školy. Deti pod vedením svojich  učiteľov  si pre svojich rodičov pripravili krásny kultúrny program v ktorom predviedli svoje schopnosti v tanci, speve, recitácii a v  hre na hudobný nástroj. 

            Týždeň sme zakončili kultúrnym programom a recepciou pre pozvaných hostí, ktorí sú s našou školou nerozlučne spojení. Prišli terajší aj bývalí pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci školy,predstavitelia Mesta Šurany, členovia Rady školy, poslanci mestského zastupiteľstva, riaditelia šurianskych škôl ale aj predstavitelia Nivam a ŠŠi.

            Na záver chceme ešte raz poďakovať všetkým naším sponzorom, hlavne Mestu Šurany, MsKS Šurany, SOŠ Gastronómie a služieb Šurany, Združeniu rodičov pri ZŠ, OKTeam, Oremus Slovkvet, ako aj bývalým absolventom Branislavovi Jakabovi, Jakubovi Malíkovi, Dáriusovi Koči, Matejovi Rodnému a ďalším, ktorí pomohli  pri úspešnej realizácii Slávnostnej akadémie.

            ĎAKUJEME!!!

          • Deň detí v ŠKD

          • V dnešný deň deti prežili zábavné popoludnie plné  súťaží a hier. Súťažili medzi sebou v rôznych disciplínach, hľadali  pomocou indícií poklad, ktorým bola sladká odmena. A najviac sa tešili zo záverečnej tomboly, ktorá bola odmenou za ich úsilie. Na konci ich čakalo občerstvenie.  

            Ďakujeme mamičke, ktorá veľmi štedro prispela do tomboly.

        • Naši záchranári
          • Naši záchranári

          • Dňa 26. 5. 2023 sa naše družstvo mladých zdravotníkov v zložení: Sofi Fialková, Jurko Hamar, Sofi Krchňáková, Natálka Špacírová a Senja Trungelová, zúčastnili okresnej súťaži v poskytovaní prvej pomoci. Žiaci pod vedením pani učiteľky Takáčovej sa na túto súťaž poctivo pripravovali a predviedli jednoznačne najlepší výkon.

            Naše družstvo získalo 1. miesto!

            Sme hrdí, že máme takých šikovných žiakov, ktorých vedomosti a zručnosti raz niekomu môžu zachrániť život.

            Gratulujeme!!!

          • Deň detí

          • 1. jún je už tradične na našej škole oslavou všetkých detí. Ani tento rok to nebolo inak. Deti celý deň oslavovali. Vybrali sa do mesta, kde pre nich boli pripravené rôzne atrakcie, súťaže, ukážky karate, historické autá, hasiči, policajti, tanec, maľovanie na tvár. Všetko si poriadne užili a samozrejme deti dostali sladkosti od Združenia rodičov školy, džúsiky, lízatká a ovocie od "Emilove sady". 

            Prežili  krásny slnečný deň a užili si ho naplno. Ďakujeme!

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Staňte sa naším fanúšikom