• Divadlo Nitra

          • Dnes sa naši tretiaci  a štvrtáci (a niektorí druháci a piataci) preniesli do jednej z rozprávok Tisíc a jednej noci. Na divadelnom predstavení si vypočuli pútavé rozprávanie pôvabnej Šeherezády o statočnom a odvážnom mladom mužovi Aladinovi. Bolo plné piesní, tanca a skvelých hereckých výkonov, ktoré deti často odmeňovali obrovským potleskom. Po predstavení navštívili nádvorie Nitrianskeho hradu, katedrálu a zastavili sa tiež v obchode so suvenírmi. Aj napriek nepriaznivému počasiu si okrem suvenírov odniesli domov  nezabudnuteľný kultúrny zážitok a rozprávkovú náladu. 

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • Tak ako každý rok, aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zúčastnili matematickej súťaže Pytagoriáda. Na okresnom kole nás reprezentovali Jakub Šramek, Jakub Zemko, Hana Mentelová, 3.A, Lucia Turčeková a Oliver Novák, 6.A. 

            Jakub Šramek a Lucia Turčeková sa stali úspešnými riešiteľmi, za čo im srdečne GRATULUJEME a ĎAKUJEME za reprezentáciu školy.

          • Teo Trungel - potulky Afrikou

          • Interaktívna prednáška Tea Trungela, žiaka 4.A so svojimi spolužiakmi:

            Cez veľkonočné prázdniny som s rodinou navštívil veľmi vzdialenú krajinu- Afrika- ZanzibarCesta lietadlom bola 10 hodín. Leteli sme celý deň. Ubytovaní sme boli v hoteli - Riu hotel. Náš pobyt trval 1 týždeň. Afrika ma prekvapila jedlom. Ovocie chutilo sladšie a šťavnatejšie ako u nás z obchodu. Ochutnal som červené banány, melóny,ananás a iné exotické dobroty. V lesíku nám ukázali rastlinu, ktorej semienka chutia ako chlebík , preto ju nazvali Chlebovník. Kúpal so sa vo veľmi teplom Indickom oceáne.Videl som páva, korytnačky, kraby. Pobyt bol pre mňa veľmi vzrušujúci a dobrodružný.O zážitky som sa podelil aj so svojimi spolužiakmi. 

          • Tretiaci v knižnici s Osmijankom

          • V tomto týždni navštívili tretiaci opäť mestskú knižnicu. Plnili ďalšiu Osmijankovu literárnu úlohu. Téma im bola blízka, pretože sa týkala školy a školského prostredia. Zaspomínali si na to, aké očakávania mali od školy ešte ako predškoláci, ako si vtedy predstavovali svoju pani učiteľku a povymýšľali aj nové zábavné predmety v škole. Páčili by sa im napríklad predmety ako plávanie, čarovanie, hip-hop, varenie, bicyklovanie, nakupovanie či hodina zmrzliny. O veselú náladu nebola núdza. Už teraz sa tešia na novú úlohu.

            Ďakujeme našim milým pani knihovníčkam za príjemne strávené chvíle v knižnici!

          • Futbalový ošiaľ

          • V poslednom týždni sa naši futbalisti zúčastnili rôznych futbalových turnajov. Reprezentovali nás všetky naše vekové kategórie, od tretiakov až po deviatakov.

            Prvý stupeň (3. a 4. ročník) sa zúčastnil McDonalds Cupu, kde obsadili krásne 2. miesto.

            Žiaci 5. a 6. ročníka zase hrali turnaj ml. žiakov v škole SNP.

            Naša najstaršia kategória sa zúčastnila ďalšieho kola Detskej ligy v malom futbale v Nových Zámkoch, kde nás čaká ešte jedno kolo v máji.

            Všetkým žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu!

          • Zápis do 1. ročníka

          • ĎAKUJEME rodičom našich budúcich prvákov/prváčok, že si vybrali našu školu.

            ĎAKUJEME za prejavenú dôveru.

            SME PRESVEDČENÍ, že budú spokojní.

            UŽ TERAZ SA TEŠÍME NA SEPTEMBER

          • Anglické dopoludnie s GYMSU

          • Minulý piatok boli hodiny anglického jazyka naozaj výnimočné. Pozvali sme k nám totiž študentov z Gymnázia v Šuranoch. Počas anglického dopoludnia si vybraní žiaci zo 7. a 8. ročníka pripravili pre svojich starších kamarátov zaujímavé prezentácie a aktivity s jarnou tématikou. Počas spoločne stráveného času si žiaci rozvíjali svoje schopnosti komunikácie v angličtine, prezentovali svoje zručnosti a samozrejme, skvelo sa zabavili. Pre návštevu si žiaci pripravili nielen krásne prezentácie a aktivity, ale aj chutné pohostenie.

            Ďakujeme našim žiakom za vynaložené úsilie a tiež gymnazistom za príjemnú návštevu v spoločnosti anglického jazyka.

            Tešíme sa na ďalšie stretnutie!

          • Spolupráca s poľovníkmi

          • Deň pred veľkonočnými sviatkami  žiaci 1. stupňa okrem učenia strávili netradične. Navštívil nás pán Ing. Miroslav Mentel, ktorý si pre deti pripravil krátku interaktívnu prednášku o zvieratkách. Priniesol so sebou aj ukážky zvierat o ktorých sa deti naučili všeličo zaujímavé, aj to čo sa v učebniciach nedočítajú. 

            Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Veľkonočné tvorivé dielne, ktoré sa konali dňa 26.3.2024 v Spoločenskej hale v Šuranoch sa tento rok naozaj vydarili. Práca na výrobkoch išla žiakom od ruky a na trhoch tak mohli predviesť svoju usilovnosť a kreativitu. Úspech mali najmä háčkované výrobky, ale i pečené sladké košíčky, na ktorých si mnohí zamaškrtili.

            Tradičné tvorivé dielne sa niesli v dobrej nálade a boli skvelou ukážkou šikovnosti a tvorivosti žiakov našej Bernoláčky.

            Ďakujeme všetkým žiakom a pedagógom, ale i rodičom za každý výrobok a za zapojenie sa do tejto spoločenskej akcie.

            Prajeme Vám krásne veľkonočné sviatky!

          • DOD

          • Aj tento rok mali rodičia a budúci školáci možnosť navštíviť našu školu na podujatí "Dvere dokorán". V doobedňajších hodinách si mohli prezrieť priestory našej školy, ktorými ich previedla naša Bernulienka a  zúčastniť sa vyučovania v jednotlivých triedach. Pani učiteľky rodičom odpovedali na všetky otázky, ktoré ich zaujímali. V poobedňajších hodinách bol pre deti pripravený program v športovej hale, kde si deti zacvičli, zatancovali. Neskôr sa v triedach stretli s pani učiteľkami a vyskúšali si niektoré aktivity v triede. Samozrejme, bolo pre ne pripravené občerstvenie s povestnými pagáčmi našich pani kuchárok. 

            Ďakujeme všetkým, ktorí si našli čas a tešíme sa na Vás na zápise.

          • OK vo vybíjanej žiačok

          • V piatok sa naše žiačky zúčastnili Obvodného kola vo vybíjanej žiačok, ktoré sa konalo v telocvični SNP. Bohužiaľ sa nám nepodarilo postúpiť do ďalšieho kola, ale dievčatá podali výborný výkon. Nabudúce to vyjde!

          • Ujo Viktor

          • V stredu, 20.3.  sa žiaci ročníkov 1.-4. naladili hudobne - hudobným koncertom "Uja Viktora". Pesničkami cestovali po celej Európe. Naučili sa cudzie jazyky, zopakovali si mesiace, znamenia i farby. Na záver si i zatancovali Rock n  roll. Deťom sa vystúpenie veľmi páčilo a boli potešení zo zvučných pesničiek uja Viktora.

            Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie s ním!

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • Tento týždeň absolvovali tretiaci a štvrtáci plavecký výcvik na plavárni v Nových Zámkoch.  Užili si veľa zábavy a šantenia vo vode. Hoci každému vyhovoval iný plavecký štýl, vyskúšali si tieto  -  prsia, kraul a znak.

            Všetci sa počas celého týždňa veľmi snažili a aj doteraz neplavci prekonali strach z vody a dokážu sa udržať na hladine pomocou štýlu, ktorý im vyhovuje. Odmenou im bolo "Mokré vysvedčenie" z ktorého mali veľkú radosť.

            Sme na vás hrdí!

          • Lyžiarsky kurz 2024 - SKI Čertovica

          • V poslednom februárovom týždni sa naši lyžiari vybrali na Lyžiarsky kurz na Čertovicu. Žiaci sa aj napriek ťažkému terénu nevzdali a zabojovali. Drvivá väčšina nelyžiarov to zvládla a po jednom dni sa už spúšťali na vleku. Všetci žiaci si zaslúžila veľkú pochvalu za snahu a veľkú bojovnosť!

          • Úspešní biológovia

          • Opäť sme úspešní v biologickej olympiáde!

            Dňa 13.2. 2024 sa v Nových Zámkoch konalo okresné kolo biologickej olympiády starších žiakov. Našu školu reprezentovali žiaci 8. A triedy - Karolína Valovičová a Marek Letko. V silnej konkurencii obstáli na výbornú! Karolínka sa umiestnila na 4. a Marek na 5. mieste.

            Srdečne gratulujeme a prajeme ešte mnoho ďalších úspechov!

          • Naša úspešná riešiteľka OAJ

          • Aj tento rok sa v Nových Zámkoch konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo celkovo 67 žiakov z celého okresu. Našu školu na olympiáde v kategórii 1A (pre žiakov 5.-7.ročníka) reprezentovala Hana Sajanová z V.A. Po víťazstve v školskom kole preukázala svoje schopnosti aj na okresnom kole, kde aj napriek tomu, že patrila medzi najmladších súťažiacich, skončila na skvelom 13.mieste a stala sa úspešnou riešiteľkou okresného kola OAJ.

            Srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov v budúcich ročníkoch!

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 21. februára 2024 sa v priestoroch Základnej školy, SNP 5, v Šuranoch uskutočnilo obvodné kolo súťaže v prednese poézie a prózy, Hviezdoslavov Kubín 2024Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých. Je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese a vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa.V 69. ročníku súťaže našu školu reprezentovala 

            v I. kategórii žiačka 2.A, Nikolka Hajdenová  

            v II. kategórii žiak 5. A Marcel Čvirik

            v III. kategórii žiak 8.A , Matúš Belán  a žiačka 9.A, Veronika Zajíčková 

             

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

        • Naši úspešní žiaci
          • Naši úspešní žiaci

          •      Dňa 5.februára 2024 sa v Nových Zámkoch konal 16. ročník okresné kola Dejepisnej olympiády, kategória C, v ktorom našu školu reprezentovali žiačky Adela Bartošová a Karin Uhríková. 

                 Svoje vedomosti z histórie si tak mohli overiť v silnej konkurencii najlepších žiakov novozámockého okresu.

            Sme radi, že medzi úspešnými riešiteľmi sa objavili mená obidvoch našich deviatačiek.

                 Srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a prajeme mnoho ďalších úspechov.

             

          • Okresné kolo v basketbale 3x3 žiakov a žiačok

          • Včera sa naši basketbalisti zúčastnili Okresného kola v basketbale 3x3. Chlapci obsadili 2. miesto (bohužiaľ nepostupové) a dievčatá odohrali jeden zápas proti SNPčke, kde sme nestačili na nášho súpera a v predĺžení sme mu podľahli.
            Ďakujeme žiakom za vzornú reprezentáciu a už sa pripravujeme na ďalšie turnaje.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Staňte sa naším fanúšikom