• OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe rozhodnutia RÚVZ v Nových Zámkoch bude na našej škole v čase od 8.12.2022 (štvrtok) do 14.12.2022 (streda) prerušené vyučovanie z dôvodu vysokej a stupňujúcej sa chorobnosti našich žiakov. Vyučovanie sa začne dňa 15.12.2022 ( štvrtok). 

            ŽELÁME VÁM VAĽA ZDRAVIA !

            Mgr. Jana Hatinová

          • Podpora pozitívnej klímy

          • Počas minulého týždňa sa žiaci 1.- 4. ročníka zapojili do aktivity na podporu pozitívnej triednej klímy. Klíma triedy je vzájomné pôsobenie všetkých účastníkov, ktorí sa v nej nachádzajú alebo akýmkoľvek spôsobom do nej zasahujú. Opisuje to, či je v žiak v triede spokojný, či žiaci v triede navzájom medzi sebou spolupracujú, ale zároveň aj to aká je miera ich súťaživosti a konkurencie. Výskumy ukazujú, že klíma triedy významne vplýva na aj motiváciu žiakov k učeniu, ich výkon a celkový prístup k škole.

            Žiaci 1. a 2. ročníka sa zapojili do aktivity s názvom „Balón kamarátstva“, ktorého cieľom bolo podnietiť u žiakov prosociálnosť a láskavosť k spolužiakom.

            Žiaci 3. a 4. ročníka mali za úlohu vyjadriť svojim spolužiakom uznanie za vlastnosti, ktoré na nich majú radi a spoločne dozdobiť celý „Strom priateľstva“.

            Aktivita sa žiakom páčila a všetci sa do nej aktívne zapájali.

        • Mikuláš na škole
          • Mikuláš na škole

          • Dnes k nám zavítal Mikuláš so svojimi pomocníkmi - anjelom a čertami. Naši najmenší mu pekne zaspievali a zarecitovali básničky. Čertíci boli ako odtrhnutí z reťaze. Ale keďže všetky naše deti poslúchali, Mikuláš im priniesol bohatú nádielku sladkostí. Tento slávnostný deň sme si zdobili aj stromček v centre mesta a zúčastnili sme sa  vianočných dielní v spoločenskej hale, kde sme prispeli vlastnoručne vyrobenými výrobkami. Všetci sme si uvedomili, že Vianočný čas sa nezadržateľne blíži a všetci sa naň veľmi tešíme. 

          • Knižný workshop

          • Dnes sa v 2. A konal "Knižný workshop pre malých čitateľov". Zorganizovali ho študentky žurnalistiky filozofickej fakulty UKF v Nitre. Deti si zopakovali mnohé  literárne pojmy, dozvedeli sa ako sa vyrába kniha a ako sa dostane až na pulty kníhkupectiev. Svoje schopnosti predviedli aj pri čítaní textu s vianočnou tematikou. Netradičná hodina čítania sa im veľmi páčila. 

        • Výzva
          • Výzva

          • Blížia sa Vianočné sviatky a naša škola sa aj tento rok  zapája do zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". V minulosti naši žiaci z ročníkov 1.-4. naplnili plné auto krabičiek, ktoré si pod vianočným stromčekom našli starčekovia a starenky zo zariadenia sociálnych služieb Domov Jesienka.  Bližšie pokyny k zbierke, ako aj to, čo sa zbiera nájdete na tomto linku https://www.kolkolasky.sk/pokyny/. 

          • Florbal žiakov a žiačok

          • Tento týždeň sme sa zúčastnili Okresného kola vo florbale žiakov a žiačok na ZŠ SNP. Po výborných výkonoch sme nakoniec bohužiaľ nepostúpili. Na budúci rok si už víťazstvo nenecháme zobrať. 

          • Mesiac úcty k starším

          • Pre tých, ktorí sa nemohli prísť pozrieť na svojich vnúčikov a vnučky sme pripravili krátky zostrih z vystúpenia. Ospravedlňte znízenú kvalitu "traslavého videa". 

        • Našim starkým
          • Našim starkým

          • V utorok žiaci prvého stupňa privítali svojich starých rodičov v našej škole. Pri príležitosti mesiaca úcty k starším si deti pre nich pripravili kultúrny program, ktorý sa konal v športovej hale. Odznelo mnoho krásnych básničiek, piesní, skladieb, ktoré vtisli do očí starých rodičov slzičky. Naši žiaci sú i výbornými tanečníkmi, čo aj predviedli v jednotlivých tancoch. Na záver deti darovali svojim milovaným starým rodičom malý darček v podobe srdiečka.  Veríme, že sa všetkým vystúpenie detí páčilo a zážitok z neho si odniesli aj domov.

          • Jeseň v ŠKD

          •        V našom školskom klube trávime spoločný čas pri hrách, tvorení, čítaní a iných aktivitách.  S deťmi sme  zbierali gaštany z ktorých sme vytvorili gaštanové postavičky. Farebnú jeseň sme si pripomínali "farebným tvorením". Maľovaním, odtláčaním a miešaním farieb. Spoločne sme lepili, strihali a vznikli z toho krásne diela, ktoré zdobia naše triedy. Na Deň úsmevu sme s deťmi maľovali usmiatych spolužiakov a potom sme sa porozprávali o tom ako sa máme k sebe správať. Vytvorili sme dve postavy detí, ktoré sme vymaľovali a pripevnili na stenu, aby nám pripomínali slušné správanie.

            Pozrite sa ako sa nám darilo!

        • Naši úspešní žiaci
          • Naši úspešní žiaci

          • Predmetové olympiády a súťaže sa v novom školskom roku 2022/2023 pomaly rozbiehajú.

            Dňa 10. novembra 2022 sa v Nových Zámkoch konal 15. ročník okresného kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, kategória C, v ktorom našu školu po úspešnom školskom kole realizovanom čiastočne online (test) i prezenčne (transformácia textu a rečnícky prejav), reprezentovala žiačka 9.A triedy Senja TrungelováSvoje vedomosti a zručnosti z materinského jazyka a literatúry si tak mohla, po dlhšej dobe opäť prezenčne, overiť v silnej konkurencii najlepších žiakov novozámockého okresu.Sme radi, že medzi dvanástimi úspešnými riešiteľmi z dvadsiatich troch prihlásených škôl sa objavilo i meno našej žiačky.

            Srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a prajeme mnoho ďalších úspechov.

          • Zbierka pre OZ Zatúlané labky

          • Prispieť môže ktokoľvek!

            Svoj príspevok odovzdajte pani upratovačkám v čase od 7:30 do 10:00 hod. alebo v popoludňajších hodinách na hlavnej budove. Ak chcete prispieť finančne, vhoďte príspevok do krabičky, ktorá bude umiestnená na stolíku pri dievčenskom WC.

          • VÝZVA

          • „Šťastnejšie deti a krajší svet“

            Počas tohto týždňa v dňoch od 7.11. do 11.11. sa uskutoční týždeň zameraný na duševné zdravie. Svet bojuje s krízou duševného zdravia, preto je potrebné sa tejto téme venovať aj v našej škole. Nastal čas, aby sme začali nazerať na školu aj inými očami ako doteraz. Aby sme učili deti a mládež ako byť najlepšou verziou samého seba, ako žiť kvalitný a plnohodnotný život, ako rozvíjať svoj potenciál a ako byť dobrým prínosom pre seba aj spoločnosť.

            Každý deň bude na teba čakať na nástenke v tvojej triede nová výzva, do ktorej sa budeš môcť zapojiť. Skúsme sa počas tohto týždňa zamerať na to pekné a pozitívne, čo v každom z nás je.

            S pozdravom školská psychologička

          • Testovanie prvákov a tretiakov

          • V októbri sa na našej škole uskutočnilo Testovanie pohybových predpokladov žiakov ZŠ, do ktorého boli zapojení naši prváci a tretiaci. Žiaci boli testovaní v rôznych disciplínach ako napr. predklon v sede s dosahovanímopakovaná zostava s tyčouvýdrž v zhybe nadhmatomskok do diaľky z miesta, ľah-sedkotúľanie 3 lôptčlnkový beh 4 x 10 mvlajková naháňačka a viacstupňový vytrvalostný člnkový beh na 20 metrov. Všetky disciplíny zvládli výborne, zabavili sa a už sa tešíme na ďalší rok.

          • Halloweenska súťaž

          • Zapojte sa do súťaže o najkrajšiu fotografiu vášho halloweenskeho diela - fotografia vašej vyrezávanej tekvice, masky, halloweenskej výzdoby alebo vami upečených sušienok s halloweenskym motívom.

            Kritéria súťaže: veľkosť fotografie A4, fotografie môžu byť čiernobiele i farebné, jeden žiak môže poslať najviac dve fotografie. Zapojiť sa môžu všetci žiaci našej školy. Svoje práce posielajte do 20. novembra 2022 na e-mail:

            sutazeprevsetkych@gmail.com

            Vyhlásenie výsledkov súťaže bude uverejnené v novembri 2022 na stránke školy. Tešíme sa na krásne a strááášnee zaujímavé fotografie.

        • VZDELÁVACÍ PROGRAM DRUHÝ KROK
          • VZDELÁVACÍ PROGRAM DRUHÝ KROK

          • „KDE SÚ DOBRÉ VZŤAHY, TAM SA DEŤOM DARÍ

            Naša škola sa zapojila v rámci projektu „odpíšeme ti“ do nepeňažnej grantovej výzvy vyhlásenej Nadáciou Televízie Markíza. Na základe hodnotiaceho procesu bola vybraná ako účastník preventívneho programu. DRUHÝ KROK je preventívny program zameraný na sociálno-emocionálny rozvoj detí v materských školách a na 1.stupni základných škôl. Pomocou programu Druhý krok bude školská psychologička počas školského roka 2022/2023 realizovať aktivity zamerané na prevenciu šikanovania. Jeho cieľom je podať pomocnú ruku a byť oporou pre obete šikany, ktoré sa častokrát nevedia alebo nemajú na koho obrátiť. O téme šikany je potrebné preto otvorene hovoriť a diskutovať. Program Druhý krok kladie dôraz na sociálno-emocionálne učenie a sociálne zručnosti ako súčasť riešenia problému šikanovania. Učebné plány a osnovy založené na výsledkoch výskumov, v ktorých je zakomponované rozvíjanie sociálno-emocionálnych kompetencií, pomáha budovať fyzicky a emočne bezpečné školské prostredie a dokonca zabezpečuje a zlepšuje výkon žiakov. Program sociálno-emocionálneho učenia Druhý krok sa zameriava na základné sociálno-emocionálne zručnosti, ktoré sú obzvlášť dôležité v prevencii šikanovania, zahrňujúc rozvoj empatie, riadenia emócií a riešenia sociálnych problémov. Súčasťou týchto lekcií je tiež budovanie priateľstva a asertivity, čo sú kľúčovými zručnosťami v prevencii šikanovania.

            Základné ciele programu:

            1. Rozvíjať empatiu u detí.  Vedieť pochopiť svoje emócie a vedieť o nich rozprávať je u detí prvým krokom k pochopeniu pocitov iných a vcítenia sa do ich prežívanej
              situácie.
            2. Znížiť agresiu a agresivitu na školách. Šikanovanie medzi spolužiakmi či útoky na učiteľov sa v súčasnosti stáva úplne bežnou súčasťou v živote našich detí. Tomuto
              negatívnemu trendu sa snažíme zabrániť práve prácou s deťmi, ich emóciami, sociálnymi kompetenciami a morálne správnym riešením konfliktov.
            3. Zvýšiť toleranciu k odlišnostiam v školách. Intolerancia medzi žiakmi narastá. Prvotné príznaky sú badateľné už na prvom stupni základných škôl, a preto je potrebné začať pracovať s deťmi oveľa skôr , rozvíjať už v predškolskom veku a v mladšom školskom veku  ich toleranciu k fyzickým, psychickým aj sociálnym odlišnostiam a podchytiť intoleranciu k odlišnostiam naozaj už v začiatkoch.
            4. Zlepšiť spoluprácu školy a rodiny. Súčasnou úlohou učiteľa nie je len vzdelávanie detí, ale aj ich výchova. Určením pravidiel spolupráce so žiakmi, ale aj ich rodičmi a
              spolupodieľanie sa na práci s programom má význam ako na existenciu detí v triede, tak aj na život mimo školskej lavice.
            5. Prevencia. Čím skôr začneme s deťmi pracovať, tým skôr potlačíme či úplne zabránime negatívnemu spoločenskému správaniu na školách a podporíme ich zdravý rozvoj osobnosti.

            Preventívny program  v origináli SECOND STEP je už bežnou súčasťou vyučovania v materských a základných škôl v mnohých krajinách sveta ako napr. vo Fínsku, Nemecku, Dánsku, Nórsku, Švédsku, Veľkej  Británii, Rakúsku, Islande, Lotyšsku, Kanade, USA, Japonsku či Austrálii.

            Projekt je výsledkom iniciatívy Nadácie Markíza, ktorá sa v boji proti šikanovaniu a v prevencii šikanovania spojila s odborníkmi z oblasti psychológie, výskumu a stratégie. Partnermi projektu sú Linka detskej istoty, n. o. a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Odbornou garantkou je renomovaná detská psychologička s dlhoročnou praxou PaedDr. Petra Arslan Šinková, ktorá pri projekte stojí od jeho začiatku.

             

            Naše poslanie je zachovať detský svet tak krásnym, čistým a bezstarostným, ako sme ho mali aj my.

        • Naši plavci
          • Naši plavci

          • Žiaci 3. a 4. ročníka  v týždni od 24. do 27. októbra absolvovali základný a zdokonalovací plavecký výcvik na plavárni v Nových Zámkoch. Pod vedením skúsených trénerov plávania sa zoznámili s vodou a naučili základy plávania. Žiaci 4. ročníka už boli smelší, keďže už mali  skúsenosti s vodou z minulého roka a tí ostatní si svoje zručnosti budú môcť zdokonaliť na budúci rok. Dobre vykúpaní a patrične unavení odchádzali na jesenné prázdniny z odkazom, že bolo SUPER!

        • V zdravom tele zdravý duch
          • V zdravom tele zdravý duch

          • Aj tento rok sme sa zapojili do projektu v oblasti športu pod názvom V zdravom tele zdravý duch a boli sme úspešní. S finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja sa nám podarilo zakúpiť  švédsku debnu, kladinu a lavičku, ktoré využijeme na hodinách telesnej výchovy ale aj pri rôznych športových aktivitách ako je DOD, športové hry, krúžky atď. Pôvodné náradie bolo už značne opotrebované a nevyhovovalo hlavne z bezpečnostného hľadiska súčasnej výučbe.  

            Žiaci boli nadšení z nového náradia a hneď  si ho  otestovali. 

            Ďakujeme !

        • Halloween
          • Halloween

          • Dnes bolo v našej škole mimoriadne veselo. Naši najmenší - prváci a druháci sa učili v halloweenskych maskách. Budova školy sa tak premenila na miesto, kde z každého rohu vykúkalo nejaké strašidielko, kostlivček či ježibaba. Keďže sa všetci žiaci učia anglický jazyk, dozvedeli sa o pôvode sviatku Halloweeen a o tom ako ho slávia v anglicky hovoriacich krajinách. Plnili rôzne úlohy, vypĺňali pracovné listy, naučili sa báseň TRICK OR TREAT, zabavili sa na diskotéke a občerstvili sa halloweenskymi dobrotami. Na záver si vyrobili milého ducha, z ktorého mali obrovskú radosť a z tried sa zrazu začalo ozývať samé BÚÚÚ BÚÚÚ.

            Dobrú náladu si tak odniesli aj do ŠKD a už teraz sa tešia na budúci rok!

          • Šurianska 10-tka

          • Tretiu októbrovú sobotu, dňa 15. 10.  sa aj naši žiaci už tradične zúčastnili behu Šurianska 10-tka. Zmerali si sily so svojimi rovesníkmi, ale hlavne strávili pekné, slnečné dopoludnie na čerstvom vzduchu. Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom a žiačkam, že reprezentovali Základnú školu Bernolákovu aj cez svoj voľný čas počas soboty a taktiež, že získali nielen radosť z pohybu ale aj pódiové umiestnenia.

            Ďakujeme aj organizátorom za perfektne zorganizovanú akciu na ktorej sa vždy radi zúčastníme.

        • Erasmus Days 2022
          • Erasmus Days 2022

          • Dňa 13. októbra nás privítali  vo svojej škole študenti Obchodnej akadémie v Šuranoch. Pri príležitosti osláv dní Erasmus+ zorganizovali pre žiakov našej školy zábavné dopoludnie a porozprávali nám svoje príbehy, ktoré zažili vďaka projektu Erasmus+. Pripravili si pre nás prezentáciu a prednášku z ich zahraničnej praxe v Írsku a my sme si ju so záujmom vypočuli. Oboznámili nás s cieľom tejto praxe - získať čo možno najviac pracovných zručností a skúseností, otvoriť si bránu nových možností, zlepšiť si komunikáciu s ľuďmi, zdokonaliť sa v anglickom jazyku a naučiť sa pracovať v tíme. Po prednáške mali pre nás pripravenú dobrodružnú únikovú hru s názvom "Escape to Ireland", pri ktorej sme si nielen zašportovali, zabavili sa, ale i vyskúšali svoje znalosti z anglického jazyka.

            Ďakujeme študentom OA za zaujímavý program a príjemne prežité dopoludnie.

            Erasmus+ naozaj spája.....tešíme sa na ďalšie akcie. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Staňte sa naším fanúšikom