• OZNAM

          •  

            Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna žiakom školy

             

             

            Riaditeľka   Základnej  školy,   Bernolákova  35,  Šurany   oznamuje žiakom  1. - 9. ročníka školy a ich zákonným zástupcom , že  rozhodla  o poskytnutí  voľna  podľa  §  150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení  niektorých zákonov v  znení neskorších predpisov dňa

            2. júna 2023 .

             

            Riaditeľské voľno bude udelené z dôvodu organizovania Slávnostnej akadémie k 60. výročiu vzniku školy.

             

             

            Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín

            od 5. júna 2023.

             

             

             

             

          • OK v bedmintone žiakov Dolný Ohaj

          • Minulý týždeň sa naši žiaci Tamara Poláčková Jakub Mojcher zúčastnili Okresného kola v bedmintone žiakov na ZŠ a MŠ J. Holčeka v Dolnom Ohaji.
            Jakub Mojcher skončil na 2. mieste vo svojej skupine a celkovo sa umiestnil na 4. mieste spomedzi 10 škôl, keď podľahol domácemu hráčovi v boji o 3. miesto.
            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. 

        • Hvezdáreň Hurbanovo
          • Hvezdáreň Hurbanovo

          • Žiaci 3. a 4. ročníka sa 11. mája zúčastnili návštevy hvezdárne v Hurbanove. Dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií o našej galaxii, hviezdach, súhvezdiach a planétach. Na záver sme si mohli pozrieť vesmírny ďalekohľad. Deti mali nekonečne veľa otázok a získali nové poznatky o našom vesmíre.

            Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu návštevu.

          • Deň mlieka

          • Vláda viacerých krajín zaviedla program mlieka v školách po druhej svetovej vojne . V tom čase išlo o to, aby sa podporila výživa obyvateľstva, zlepšila výchova v tejto oblasti a v neposlednom rade, aby sa rozvíjal priemysel súvisiaci s výrobou mlieka a mliečnych výrobkov. Program mlieko na školách sa začal znova reformovať od roku 2007 s cieľom podporiť konzumáciu mlieka a mliečnych výrobkov. 

            Aj naša škola sa pravidelne zapája do školského mliečneho programu EÚ a dnes, 16. mája sme si ho pripomenuli aj v školskej jedálni. Pripili sme si chutným mliečkom. Veď poznáme veľa dôvodov, prečo ho piť:

            1. Mlieko obsahuje veľa vitamínov, ktoré chránia a podporujú naše zdravie.

            2. Mlieko a mliečne výrobky obsahujú vzácne mliečne bielkoviny, ktoré majú významné antibakteriálne a antivírusové účinky. 

            3. Mliečny tuk je ľahko stráviteľný, má vysoký obsah mastných kyselín. 

             4. Mlieko je jedným z najbohatších zdrojov vápnika a fosforu. 

             5.Dôležitým pre naše zdravie je aj mliečny cukor. Najvýznamnejším sacharidom mlieka je laktóza, ktorá je ľahko stráviteľná a je výborným zdrojom energie a veľa iných dôvodov.

            Na zdravie!!!

          • Návšteva CVČ

          • Dňa 9. - 10. mája sa žiaci 1.- 4. ročníka zúčastnili pekného dopoludnia v Centre voľného času na Kostolnom Seku. Počasie nám prialo, tak sme si mohli dosýta užiť veľa športu, zábavy, ale aj bicyklovania a kolobežkovania, pri ktorých žiaci dodržiavali pravidlá cestnej premávky.

            Svoje výtvarné zručnosti si mohli osviežiť v tvorivých dielňach, kde vyrobili milé prekvapenie. Krásne dielka, ktoré s láskou vyrábali svojim mamičkám, určite potešia a vykúzlia úsmev na tvári všetkým mamám, mamkám, maminkám na Deň matiek 14. mája.

            Žiaci tretieho ročníka na hodine výtvarnej výchovy vytvorili portréty svojej mamičky, ktoré sa naozaj podarili. Veď posúďte sami vo fotogalérii. 

            Ďakujeme mamičky,

            vy ste naše hviezdičky.

            Hlávku, líčko pohladíte,

            i úsmevom odmeníte.

            Objímať vás to je sen,

            majte krásny tento deň.

             

            Krásny Deň matiek!

             

            Centru voľného času ďakujeme za srdečné privítanie a pestrý program.

        • Prváci v knižnici 
          • Prváci v knižnici 

          • Naši prváci už poznajú celú abecedu a preto sme sa rozhodli, návštevou knižnice podporiť v deťoch pozitívny vzťah k čítaniu.

            Pani knihovníčka deti oboznámila s priestormi knižnice a vysvetlila pravidlá pri požičiavaní kníh. Zoznámila ich s maňuškami  Knih-Aničkou a Osmijankom a nakoniec si deti vypočuli rozprávku "O sedemhlavnej žirafe". Po návrate do školy sme sa porozprávali o tom, čo deti zaujalo a nakreslili sme si rozprávku, ktorú nám pani knihovníčka čítala. Dúfame, že to nebola posledná návšteva knižnice a deti sa sem budú radi vracať.

            Ďakujeme!

        • M. R. Štefánik
          • M. R. Štefánik

          • Naši žiaci mali možnosť zúčastniť sa pietnej spomienky pri príležitosti 104. výročia úmrtia generála M. R. Štefánika, ktoré sa konalo 4. mája v dopoludňajších hodinách na námestí. Zároveň mohli zhliadnuť prezentáciu Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky, vystúpenie galaprogramu, ukážky zbraní a rovnošiat, ukážku sebaobrany ČS PSR. Žiaci mali nezabudnuteľné zážitky, keď sa stali súčasťou galaprogramu, zahrali sa na pani prezidentku, či kráľovskú návštevu, alebo si vyskúšali sebaobranu. Mnohí si na pamiatku odniesli aj malé darčeky. 

            Ďakujeme

          • Finále OK vo futbale žiačok

          • Včera sa naše dievčatá zúčastnili finále okresného kola vo futbale na futbalovom štadióne v Štúrove. Po výborných výkonoch sme však nestačili na súpera a obsadili sme konečné tretie miesto spomedzi všetkých škôl v našom okrese. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • 1. máj

          • Námestie Hrdinov už krášli májový stromček. Spolu s pánom primátorom Mgr. Marcelom Filagom a pracovníčkami mestského kultúrneho strediska ho vyzdobili naše šikovné žiačky 2.A triedy.

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • 22. apríl je významným dňom pre našu Zem, pretože práve tento deň si pripomíname svetový deň Zeme. Deň Zeme sa už roky nesie v duchu konkrétnej témy či motta. Témou 53. ročníka Dňa Zeme je Investujte do našej planéty (Invest in Our Planet). V súčasnosti sa približne miliarda ľudí vo viac ako 190 krajinách zapája 22. apríla do rozličných aktivít zameraných na zvýšenie povedomia o klimatickej kríze a snaží sa dávať podnety zamerané na zmenu správania v záujme ochrany prírody.

            Aj na našej škole sme sa celý tento deň venovali našej Zemi. Najskôr sme na triednických „ekohodinách“ rozoberali tému šetrenia životného prostredia. Pozerali sme zaujímavé videá, a potom žiaci diskutovali o tom, ako máme šetriť vodou, elektrinou, ako recyklovať odpad. Tí výtvarne zdatnejší tvorili ekoplagáty, ktorými chceli poukázať na problémy so životným prostredím, ktoré sa týkajú nás všetkých. Po druhej hodine  sa žiaci našej školy spolu s triednymi učiteľmi rozišli do ulíc nášho mesta, aby vyčistili okolie školy, ulice, miestny tok a aby odhalili čierne skládky. Počasie nám prialo a podarilo sa vyzbierať niekoľko vriec odpadu.

            Žiaci 1. – 4. ročníka sa naučili ako triediť odpad, ako šetriť vodou, či elektrickou energiou. Pani učiteľky si pripravili zaujímavé aktivity, pri ktorých sa veľa naučili. Deti si triedy skrášlili peknými plagátmi a výtvarnými prácami, ktoré si sami vytvorili. Žiaci 3.A triedy na záver odkazujú: „Len čisté mesto, je pekné mesto“. Svoju predstavu znázornili na svojich výtvarných prácach.

            A na záver krásna myšlienka: „ Až keď sa vyrúbe posledný strom, otrávi posledná rieka a zabije posledná ryba, až vtedy pochopíme, že peniaze sa nedajú jesť!“

            Indiáni kmeňa Cree

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Staňte sa naším fanúšikom