• Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov boli pre žiakov 1. stupňa  pripravené rôzne aktivity a súťaže. Pracovali v tímoch a snažili sa preukázať svoju šikovnosť, pohotovosť a rýchlosť. Piesňou Afrika sa preniesli do ďalekej krajiny a naučili sa ju spievať v rôznych jazykoch. Jazyky sa im pritom nezamotali a dokázali vysloviť aj ťažké slová. Počúvali aj ukážky piesní v rôznych jazykoch a následne jazyk aj identifikovali. U mnohých detí piesne s "chytľavým" rytmom vyvolali tanečnú náladu. Dobrá nálada ich tak sprevádzala celé popoludnie.

          • Šuriansky jarmok na našej škole.

          • V piatok, 23.9. 2022 sa už tradične konal Šuriansky jarmok. Naši žiaci 2. až 4. ročníka prispeli do kultúrneho programu tančekom, spevom a hrou na flaute. Generálku mali na novom pódiu na hlavnej budove, kde predviedli svoj pripravený program pred svojimi staršími spolužiakmi. Za vystúpenie boli zaslúžene odmenení potleskom. Poďakovanie patrí aj pani učiteľke Paulišinovej, ktorá detičky pripravila. 

            Naši starší žiaci si pre svojich spolužiakov pripravili ukážky remesiel, ktoré praktizujú na krúžkoch, vyučovaní aj vo svojom voľnom čase. Včelári pod vedením pána učiteľa Klimenta vyrábali sviečky,  rámčeky a vtáčiu búdku. Mohli si vyskúšať základy pletenia košíkov z prútia.

            V spolupráci so  Strednou školou gastronómie a služieb v Šuranoch si veľkí aj malí mohli vyskúšať zdobenie perníčkov na rôzne príležitosti. Veľkým lákadlom bolo vyrezávanie zo zeleniny a ovocia, ktoré si vyžaduje neskutočnú trpezlivosť a presnosť. 

            Zároveň si žiaci pripravili výstavu ovocia a zeleniny na chodbe hlavnej budovy školy, ktorú si mohli prezrieť všetci žiaci, učitelia aj zamestnanci školy.  

            Prežili sme pekné dopoludnie a ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k jeho spríjemneniu.

             

        • Oznam
          • Oznam

          •  

            Informácie k začiatku školského roka 2022/2023

            Začiatok - 5. september 2022

            Vážení rodičia a milí žiaci,

            dovoľujeme si Vám v krátkosti zhrnúť všetky potrebné informácie k začiatku školského roka 2022/2023, ktorý začína dňa 5. septembra 2022 t. j. v pondelok.

            Žiaci 1. až 9. ročníka

            Príchod do špotrovej haly od 7:45 do 8:00 hod. 

            Program

            8:00 - Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023, krátky kultúrny program a príhovor pani riaditeľky.

            8: 20 - Odchod žiakov do tried pod vedením triednych učiteľov.

            Žiaci 1. ročníka sa aj so svojim sprievodom zoradia na palubovke športovej haly a spolu s triednou pani učiteľkou odídu do triedy. 

            8:45 - ukončenie (individuálne podľa pokynov triedneho učiteľa)

             

            Prvý školský týždeň

            Prvý školský týždeň (od 6. do 9. septembra 2022) pre žiakov 1. ročníka

            Adaptačný týždeň s vyučovaním do 10:40 t. j, 3 vyučovacie hodiny.

            6. september 2022 pre žiakov 2. až 9. ročníka

            2. až 4. ročník - vyučovanie do 11:40

            5. až 9. ročník - vyučovanie do 12: 35

             Dňa 6. septembra budú mať žiaci dve triednické hodiny s triednym učiteľom,  ostatné hodiny a taktiež ďalšie dni sa budú učiť  podľa platného rozvrhu, ktorý bude včas zverejnený. 

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti

            Zákonný zástupca vyplní prostredníctvom aplikácie EDUPAGE vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa pred nástupom do školy.  Vyhlásenie o bezpríznakovosti je nutné vyplniť vždy ak dieťa chýba 5 dní po sebe (víkendy sa nerátajú).

            Prevádzka Školského klubu detí

            ŠKD nie je prvý školský deň t. j. 5. septembra 2022 - pondelok v prevádzke. ŠKD bude v plnej prevádzke od 6. septembra 2022 - utorok od 6:45 do 16:30. 

            Ranná družina je v prevádzke od 6:45 do 7:30, potom si deti prevezmú dozorkonajúci učitelia. Ranná družina je určená len pre žiakov, ktorých rodičia musia skoro ráno nastúpiť do práce a nemajú možnosť zveriť dieťa niekomu inému.

            _________________________________________________________

            Stravovanie a prihláška na stravovanie

            Prvý stravný deň v školskom roku 2022/2023 je 6. september 2022 t. j. utorok.

            Zápisný lístok (súbor sa zobrazí po kliknutí na modrý odkaz) si môžete stiahnuť, vyplniť a priniesť 5. septembra vedúcej ŠJ ( urýchlite jej prácu a sebe ušetríte čas), prípadne vypíšete na mieste. 

             

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Staňte sa naším fanúšikom