• Výzva splnená!

          • Dňa 7. 2. 2022 sme si pripomenuli Svetový deň bez mobilu, ktorý pripadá na 6. február.

            Žiaci našej školy odovzdali svoje mobily a počas prestávok ich vymenili za rozhovor so spolužiakmi, hrali spoločenské hry a venovali sa rôznym iným zábavným aktivitám. Zamyslime sa preto spoločne, aké výhody nám prináša oddych od mobilných telefónov.

          • Medzinárodný deň komplimentov

          • V pondelok 24. januára sme si pripomenuli "Medzinárodný deň komplimentov" zábavnou aktivitou. Žiaci dostali čistú obálku, ktorú si vyzdobili a označili menom. Potom písali tajné odkazy - komplimenty na papieriky svojim spolužiakom, ktoré následne vložili do obálky tomu, komu bol kompliment adresovaný. Všetci si našli v obálkach niekoľko milých odkazov, ktoré ich milo prekvapili. Atmosféra bola veľmi príjemná. Aktivita sa žiakom natoľko páčila, že sa rozhodli potešiť malým lístočkom aj svojich blízkych doma. Veríme, že aj oni mali radosť.

        • Olympijský odznak všestrannosti
          • Olympijský odznak všestrannosti

          • Naši žiaci šiesteho ročníka sa zapojili do projektu Slovenského olympijského a športového výboru s názvom "Olympijský odznak všestrannosti". Žiaci testovali v pohybových disciplínach rýchlosť, silu a vytrvalosť.

          • OZNAM

          • Milí kolegovia a žiaci,

            v termíne od 10.1.2022 do 14.1.2022 bude prebiehať skúšobná prevádzka zrekonštruovanej kotolne, z tohto dôvodu bude v uvedenom termíne prebiehať dištančné vyučovanie.

            Za pochopenie ďakujeme.

            vedenie školy

        • Vianoční pomocníci
          • Vianoční pomocníci

          • O tom, že naši prváci sú šikovní žiaci už dávno vieme. Netušili sme však, že sú aj výbornými pomocníkmi v kuchyni pri pečení vianočných dobrôt a šikovnými majstrami pri zhotovovaní kŕmidiel pre vtáčiky. Veľa z nich pomáhalo aj pri ozdobovaní vianočného stromčeka.

            Veríme, že dobrý pocit z pomáhania rodičom v nich zostane a urobí ich Vianoce o to čarovnejšie. 

            Samozrejme, že ani starší žiaci sa nedali zahambiť a pomáhali rodičom pri stavaní stromčeka, tvorbe vianočnej dekorácie a pečení vianočných koláčikov. Veď sa len pozrite, čo sa im podarilo.

            Žiačka Veronika Fodorová  z 1.A Vám všetkým posiela vianočný pozdrav v podobe krátkeho videa.

        • Zimné radovánky prvákov
          • Zimné radovánky prvákov

          • Napadol prvý sneh a naši prváci, hoci nechodia do školy a vzdelávajú sa dištančne, nám poslali pár fotografií. Sabinka so sestrou Nikolkou si čakanie na Mikuláša spríjemnili tým, že ho nakreslili. Mikuláš ich potom obdaroval sladkým prekvapením. Prváci si prvý sneh užili do sýtosti. Najprv rodičom pomohli pri jeho odhŕňaní a potom sa vyšantili pri stavaní snehuliakov. 

            Už sa všetci tešia na Vianoce.

          • !!! OZNAM !!!

          • Na základe nariadenia Mesta Šurany bude vyučovanie na Základnej škole, Bernolákova 35, Šurany realizované od 2.12.2021 ( štvrtok) dištančnou formou, z dôvodu havarijného stavu a rekonštrukcie kotolne. Predpokladaná doba riešenia havarijného stavu je 6. týždňov.

            Vyučovanie bude prebiehať cez MS Teams podľa inštrukcií triednych učiteľov na ročníkoch 1. - 4. a podľa rozvrhu ako bolo avizované na ročníkoch 5. - 9. V prípade zmien a nových informácií Vás budeme informovať cez Edupage. V prípade nejasností a problémov s dištančným vzdelávaním, kontaktujte prosím triednych učiteľov. 

            Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť. Veríme, že nasledujúce obdobie zvládneme bez väčších komplikácií a po vianočných sviatkoch sa budeme môcť opäť vrátiť do školských lavíc.

            Mgr. Jana Hatinová, riaditeľka školy

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            V súlade s aktuálnym školským semaforom bude od 29.11.2021 (pondelok) pozastavená činnosť záujmových útvarov-krúžkov na škole až do odvolania.

            Rozvrh je upravený tak,  aby neprichádzalo k premiešavaniu tried. Triedy v ktorých prebieha dištančná výučba sa vyučujú podľa platného rozvrhu bez výchov. 

            Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu je na Vašom zvážení a rozhodnutí pobyt dieťaťa v rannom ŠKD, či dlhšie poobede, nakoľko nie je v našich možnostiach úplne zabezpečiť v ŠKD nemiešanie skupín.

            Ďakujeme za Vašu podporu a porozumenie.

            Vedenie školy

        • Vyhodnotenie školskej fotografickej súťaže „Môj domáci miláčik“
          • Vyhodnotenie školskej fotografickej súťaže „Môj domáci miláčik“

          • V mesiaci október bola vyhlásená školská súťaž o fotografiu vášho domáceho zvieratka na tému „Môj domáci miláčik“. Do súťaže sa zapojilo jedenásť žiakov s viacerými fotografiami. Všetky fotografie boli zaujímavé a pekné. Porota vyhodnotila zaslané  fotografie a zhodla sa na týchto výsledkoch:

            1. miesto:   fotografia žiačky 2.A triedy Simonky Vrabcovej a jej domáceho miláčika Vojtíka
            2. miesto:   fotografia žiaka 1.A triedy Lukáška Nováka a jeho domáceho miláčika Baxa
            3. miesto:   fotografia žiačky 5.A triedy Laury Majerčíkovej a jej domáceho miláčika Berina

            Všetkým autorom fotografií ďakujeme za účasť a prajeme im veľa úspechov v ďalšom fotografovaní.


            Môj domáci miláčik - VYHODNOTENIE

          • Objavujeme talenty

          • Dňa 12.11.2021 sa uskutočnilo okresné kolo 14.ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.

            OSJL je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl a je každoročne  vyhlasovaná ako postupová súťaž. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať  komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú  tvorivú činnosť a zvyšovať záujem o slovenský jazyk a literatúru.

            Na základe usmernenia Slovenského inštitútu mládeže – IUVENTY, školské aj okresné kolo prebehlo online.

             

            Do okresného kola, kategória C, z našej školy postúpil žiak 9.A triedy, Boris Jaššo.

            Sme radi, že medzi pätnástimi úspešnými riešiteľmi okresného kola sa objavilo i meno nášho deviataka, za čo mu srdečne gratulujeme.

             

             

        • Učíme netradične
          • Učíme netradične

          • Žiaci šiesteho ročníka sa v rámci biológie zúčastnili besedy so včelárom, pánom učiteľom Klimentom, ktorý im porozprával o živote včiel. Ochutnali rôzne druhy medu a najviac im chutil škoricový! Skúšali si výrobu sviečok zo včelích plastov, hľadali kráľovnú, vyskúšali si včelárske oblečenie a dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií. Hodina sa všetkým veľmi páčila a v budúcnosti by si ju radi zopakovali.

             

        • Školský rozhlas ZSBERSU
          • Školský rozhlas ZSBERSU

          • Za finančnej podpory Nitrianskeho samosprávneho kraja sa nám podarilo uspieť v projekte v oblasti kultúra pod názvom “ Dajme škole Roz–Hlas “.

            Zakúpili sme rozhlasovú ústredňu, školské reproduktory a mikrofón.

            Montáže sa ujal šikovný pán školník, ktorému za jeho prácu a ochotu ďakujeme.

            Nové školské zvonenie žiakov potešilo a 19.novembra si s nadšením vypočuli aj prvú rozhlasovú reláciu - Stop drogám, ktorú pre nich pripravili ich spolužiaci, členovia Novinárskeho krúžku, pri príležitosti Európskeho týždňa boja proti drogám.

            Dúfame, že sa im relácia páčila a nabudúce si budú chcieť prípravu a moderovanie rozhlasovej relácie vyskúšať aj ďalší žiaci našej školy, čím podporíme nielen ich vlastnú tvorbu ale aj prácu s médiami.

        • Objavujeme talenty
          • Objavujeme talenty

          • V šk. r. 2020/2021 sa naši žiaci zapojili do 29. ročníka celoslovenskej súťaže Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko. Súťaž je určená žiakom základných a stredných škôl v SR aj v zahraničí.

            Sme nesmierne radi, že v 2. kategórii, II. stupeň ZŠ, získala Hana Sendreiová, žiačka 7.A triedy čestné uznanie za povesť Ondrochovský mlyn.

            Práve v týchto dňoch prišiel Hanke oficiálny diplom s čestným uznaním, knižná odmena a list od ministerky kultúry SR Natálie Milanovej.

             

             „Naša súťaž je jedinečná tým, že v nej niet víťazov ani porazených. má „iba“ ocenených, ktorých je však podľa názoru odborných porôt čoraz ťažšie vybrať, lebo konkurencia sa z roka na rok zvyšuje. Získať ocenenie v 29. ročníku súťaže Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko je preto mimoriadny úspech, ku ktorému Vám úprimne blahoželám.“

             

                                                                        úryvok z listu ministerky kultúry SR Natálie Milanovej 

             

             Hanke k oceneniu srdečne blahoželáme a prajeme jej ešte veľa úspechov v literárnej tvorbe.   

        • Detstvo bez násilia
          • Detstvo bez násilia

          • Svetový deň prevencie týrania detí vyhlásila Svetová ženská organizácia WWS ( The World Women Summit) v Ženeve v roku 2000 a je ním práve dnešný deň - 19. november. Týranie, šikanovanie, zlé zaobchádzanie a zneužívanie detí je mimoriadne závažný problém na celom svete.

            Každé dieťa si zaslúži detstvo bez násilia.

            Deti sú bezbranné a potrebujú veľa lásky. Veľakrát to tak nie je. Deti zažívajú fyzické, psychické a iné formy domáceho násilia, avšak mali by byť pred tým uchránené. Sú porušované všetky ich základné ľudské práva. Akákoľvek forma násilia páchaná na deťoch je neprípustná a neospravedlniteľná. Ochrana detí pred násilím je téma, o ktorej by sa malo veľa rozprávať. Je potrebné, aby ste aj vy, žiaci mali všetky dostupné informácie, poznali svoje práva a dokázali v prípade potreby požiadať o pomoc.

            Čo je a čo nie je násilie?

            Skoro každý z nás už zažil násilie. Dôležité však je odlíšiť, ktoré správanie je v poriadku a ktoré je prejavom násilia?

            Násilie je:

            - bitky, facky, kopance, fyzická bolesť

            - ponižovanie, zosmiešňovanie, urážanie...

            - dotýkanie sa ťa na intímnych miestach bez tvojho súhlasu a fotenie alebo nahrávanie

            - keď trpíš hladom, nezáujmom a si často bez dozoru dospelých osôb

            - ťažká alebo bolestivá práca

            - keď ťa niekto núti byť na mieste, kde nechceš byť a tvoji rodičia o tom nevedia

            - keď ťa niekto núti piť alkohol, fajčiť cigarety, kradnúť, robiť trestnú činnosť

             

            Násilie nie je:

            - plnenie školských povinností

            - pokarhanie za nevhodné správanie v škole

            - dodržiavanie stanovených pravidiel v domácnosti a pomoc rodičom (práca ťa však nesmie ohroziť na tvojom zdraví)

            - trest od rodičov za nevhodné správanie, nedodržiavanie pravidiel, neplnenie si školských povinností

            - vyšetrenie u lekára, aj keď je niekedy bolestivé

            - keď nedostaneš od rodičov niečo, po čom veľmi túžiš

             

            Čo robiť, ak máte problém s týraním alebo máte podozrenie, že váš kamarát je obeťou týrania?

            V prvom rade, povedať to nejakej dospelej osobe. Tu v škole sa môžete zveriť pani učiteľke alebo pánovi učiteľovi, výchovnej poradkyni, školskej psychologičke, pani riaditeľke alebo napísať odkaz do schránky dôvery či list sociálnej pracovníčke na mestskom úrade.

             

            „nikdy nie je neskoro prehovoriť“

             

             

            #týkasamato

             

            „detstvo bez modrín“

        • Čajový deň
          • Čajový deň

          • Šiestaci sa na hodine biológie učili poznávať liečivé rastliny, ktoré si môžu na jar a v lete natrhať vo svojom okolí. Aby si ich vyskúšali na vlastnej koži, v rámci poznávania liečivých bylín si na hodine varili zo sušených zmesí voňavý čajík. Učili sa rozoznávať rastliny podľa obrázkov a sušené podľa vône. Počas príjemného posedenia si vypočuli, aké liečivé účinky rastlinky majú, čo liečia, ale aj na čo si majú dávať pozor. Netradičná hodina sa všetkým veľmi páčila a určite si niečo podobné zopakujú. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Staňte sa naším fanúšikom