• Halloweensky deň
          • Halloweensky deň

          • Do našej školy dnes zavítal HALLOWEEN.

             V stredu, 27. 10. sa žiaci 1. - 4. ročníka  učili v maskách, plnili rôzne zábavné úlohy, mali netradičnú hodinu čítania, či navštívili knižnicu.

            Naši najmenší - prváci celý deň strašili písmenká a čísla svojimi maskami a výkrikmi. Tie sa však nezľakli a skákali im do riadkov samé. Dozvedeli sa ako oslavujú HALLOWEEN vo Veľkej Británii a v USA, naučili sa krátku básničku a pesničku s touto tematikou, zahrali si aj halloweensku hru a trochu si pritom pomaškrtili.

            Druháci prežili krásne čarodejnícke dopoludnie v Mestskej knižnici. Čítali rozprávky s tematikou čarovania, kúziel a dobrodružstiev. Plnili súťažné úlohy, kreslili kúzelné predmety a spoločnými silami  nakreslili Čarodejnicu z knihy: Roalda Dahla- Čarodejnice. V príjemnom prostredí, s milou tetou knihovníčkou, obklopení knihami sa preniesli do sveta rozprávok, ktorý niekedy zachutí aj nám dospelákom. Preto milí rodičia, nezabudnite občas s deťmi prežiť tieto magické chvíľky pri rozprávkovej knižke.(možno na Dobrú noc!)

            Dnešný deň sa všetkým veľmi páčil a  budú naň  s radosťou spomínať!

          • Testovanie pohybových predpokladov

          • Na našej škole s výnimkou minulého školského roka sa pravidelne uskutočňuje testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka. Ani tento školský rok tomu nebolo inak. Cieľom projektu testovania pohybových predpokladov žiakov je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť alebo nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady. 

            Malí športovci si vyskúšali rôzne netradičné disciplíny, napr. predklon v sede s dosahovaním, opakovaná zostava s tyčou, výdrž v zhybe nadhmatom, skok do diaľky z miesta, kotúľanie 3 lôpt, člnkový beh, vlajková naháňačka, atď.

            Deťom sa tento deň veľmi páčil. Naučili sa nové hry, zasúťažili si, navzájom si zmerali sily a unavení ale šťastní odchádzali domov. 

        • Zacvičme si na školskom dvore
          • Zacvičme si na školskom dvore

          • Za finančnej podpory Nitrianskeho samosprávneho kraja sa nám podarilo uspieť v projekte v oblasti šport pod názvom "Zacvičme si spolu vonku". Zakúpili sme dva vonkajšie posilňovacie stroje. Zabetónovať a osadiť nám ich nezištne pomohla firma Fora-stav s.r.o. Zvlášť ďakujeme pánovi Dušanovi Rampašekovi za jeho osobný vklad. Stroje využijeme na hodinách telesnej výchovy ale aj počas voľnočasových aktivít, či v ŠKD. Žiaci sa novým strojom veľmi potešili a hneď ako sme ich inštalovali ich aj vyskúšali. Už teraz vidíme, že sme vybrali správne a v budúcnosti plánujeme ešte niekoľko strojov doplniť. 

            "V zdravom tele, zdravý duch"

             

          • Svetový deň cestovín

          • Presne tak, čítaš dobre, svoj vlastný Svetový deň majú už aj cestoviny.  Tento deň si pripomíname od roku 1998. Odvtedy sa všade vo svete približne v 180 krajinách organizujú rôzne podujatia s cieľom podporiť zdravú konzumáciu cestovín. Cestoviny obsahujú bielkoviny, sacharidy, vodu a nízky podiel tuku.

            Medzi cestoviny patrí aj kuskus. Odlišuje sa však tým, že sa nevarí, ale stačí ho spariť horúcou vodou. Je veľmi výživný, ľahko stráviteľný, plný vlákniny a ďalších cenných látok. Cestoviny môžeme vymeniť aj za ryžové. Vyrábajú sa z ryžovej múky a vody.

            Vedeli ste, že existuje aj múzeum cestovín? A viete, že existuje v Ríme? Ide o jediné múzeum tohto druhu na svete. Nachádzajú sa tu exponáty, ktoré osvetľujú históriu národného talianskeho jedla. Dokonca je tu aj expozícia, z ktorej sa návštevník dozvie, ako sa z obilia stane cestovina.

            Aj my sme si pripomenuli Svetový deň cestovín. Žiaci našej školy sa zapojili a z rôznych cestovín si vyrobili zaujímavé ozdoby, obrázky podľa vlastnej fantázie. Cieľom tohto dňa bola podpora a význam cestovín v strave a poukázanie na jej gastronomickú všestrannosť a nutričnú hodnotu.

            OTESTUJTE SA S NAMI

        • Mesiac úcty k starším
          • Mesiac úcty k starším

          • Zavítala k nám jeseň a s ňou OKTÓBER - Mesiac úcty k starším. 

            Pri tejto príležitosti žiaci prvého stupňa vyrobili pre svojich starých rodičov malé darčeky. Nezabudli sme ani na seniorov v Domove sociálnych služieb - JESIENKA. Aj pre nich naši žiaci vytvorili na hodinách výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania drobné upomienkové predmety. 

            Keďže sa ani tento rok nemôžeme osobne stretnúť a potešiť Vás pekným programom, posielame Vám aspoň malý pozdrav a pieseň.

            Veríme, že potešia Vaše srdiečka. Máme Vás radi !

          • Svetový deň výživy

          • Každoročne dňa 16. októbra si pripomíname Svetový deň výživy, pretože výživa je významným faktorom životného štýlu, ktorý ovplyvňuje zdravie. Poskytuje nám nielen naplnenie základných potrieb, živín a energie, ale je spojená i s emóciami a často aj s pocitom spokojnosti.

            Aj naša škola si pripomína tento deň. Hlavnou myšlienkou Svetového dňa výživy je upozorniť na dôležitosť zdravej výživy, ktorá predstavuje pestrosť a rozmanitosť v stravovaní a snahu odstrániť hlad vo svete. Lekári i odborníci na zdravú výživu zdôrazňujú, že zdravá strava je v dnešnej dobe veľmi dôležitá pre telesný aj duševný vývin detí. Povzbudzuje nervový systém, posilňuje organizmus minerálmi a vitamínmi.

            Našich žiakov oboznámime so zásadami zdravej výživy, s dôležitosťou pestrej stravy a so správnymi stravovacími návykmi, medzi ktoré patrí i denné jedenie ovocia a zeleniny.

            Zapojte sa preto s nami do výzvy, ktorej cieľom je zjesť každý deň 5 porcií ovocia a zeleniny. Svoje splnené (ale i nesplnené výzvy) odovzdajte triednym učiteľom. Výzvu si môžete vytlačiť TU.

        • Šurianska desiatka
          • Šurianska desiatka

          • Po minuločnej prestávke sa naši žiaci tento víkend zúčastnili Šurianskej desiatky. Je to podujatie ktoré pravidelne organizuje Gymnázium Šurany spolu s Mestom Šurany  za podpory NSK. Tešíme sa a ďakujeme všetkým žiakov, ktorí reprezentovali našu školu, či už sa im podarilo dosiahnuť umiestnenie alebo nie. Niektorí bežali tak rýchlo, že ich ani fotoaparát nedokázal zachytiť. Najdôležitejšie je, že prišli, zabehli si a prispeli tak k zlepšeniu svojho zdravia. Ďakujeme aj rodičom mladších žiakov, že v sobotu doobeda priviedli svoje deti na štart a tým ich  motivujú  k zdravénu životnému štýlu.  Taktiež chceme poďakovať aj organizátorom tohoto krásneho podujatia, ktoré z roka na rok priláka čoraz viac štartujúcich športovcov a už teraz sa tešíme na 10. ročník na budúci rok.

            "Nie je dôležité vyhrať ale  zúčastniť sa"

        • EKOALARM
          • EKOALARM

          • Zapojili sme sa do projektu!

            Naša škola sa zapojila do projektu Ekoalarm, cieľom ktorého je zavedenie systému zberu triedeného odpadu na škole. Získali sme nádoby na odpad - modrú na papier, žltú na plast a hnedú na komunálny odpad. Čaká nás veľa ekoaktivít a úloh. Naši žiaci získajú dostatok informácií o problematike odpadov, ktoré budú ďalej posúvať aj svojim rodinám.

            Tešíme sa, že aj my svojou troškou prispejeme k záchrane našej planéty !

          • Šurianska desiatka

          • Dňa 16. 10. 2021 Gymnázium Šurany v spolupráci s Mestom Šurany organizujú beh "Šurianska desiatka", ktorého súčasťou sú každoročne aj naši žiaci. Dúfame, že ani tento ročník si nenecháte ujsť túto skvelú akciu. 

            Budeme sa tešiť, keď sa zúčastníte v čo najväčšom počte a budete reprezentovať našu školu.

            Podrobné informácie a časový harmonogram nájdete TU 

            Registrovať sa môžete  TU

          • Školská súťaž "Môj domáci miláčik"

          • Zapojte sa do súťaže o najkrajšiu fotografiu Vášho domáceho miláčika.

            Pri príležitosti Svetového dňa zvierat, ktorý bol dňa 4. októbra 2021 vyhlasujeme školskú súťaž fotografií na tému "Môj domáci miláčik".

             

            Kritériá súťaže:

            - veľkosť fotografie A4

            - fotografie môžu byť čiernobiele aj farebné

            - jeden žiak môže poslať najviac DVE fotografie

             

            Zapojiť sa môžu všetci žiaci našej školy. Svoje práce posielajte do 22. októbra 2021 na mail:


            sutazeprevsetkych@gmail.com

             

            Vyhlásenie výsledkov súťaže bude uverejnené v novembri 2021 na stránke školy.

            Tešíme sa na krásne a zaujímavé fotografie.

          • Európsky deň jazykov

          • 26. september je tradične venovaný Európskemu dňu jazykov. Pri tejto príležitosti sme uplynulý týždeň na hodinách cudzieho jazyka pracovali trochu netradične. Vyučovanie sme si spestrili zaujímavými aktivitami, pri ktorých sme sa nielen dobre zabavili, ale zážitkovou formou sme  získali nové poznatky. Prváci sa naučili zvuky niektorých zvierat v anglickom jazyku. Druháci zasa zvládli jednoduché frázy v troch jazykoch - anglickom, nemeckom a maďarskom. Tretiaci a štvrtáci spoznávali vlajky krajín. Tie, ktoré sa im najviac páčili si sami nakreslili. Piataci kreslili veci, ktoré sú charakteristické pre ich obľúbenú krajinu. Starší žiaci - šiestaci, siedmaci, ôsmaci a deviataci sa zoznámili so zaujímavými slovami a frázami používanými v rôznych európskych jazykoch. Veríme, že nové vedomosti budú pre žiakov prospešné a  využijú ich v bežnej komunikácii.

            Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

          • Žihadielko

          • Žiaci 3. a 4. ročníka boli pozrieť nové detské ihrisko Žihadielko. Veľmi sa im páčilo. Preliezky, šmykľavky, hojdačky - všetko vyskúšali. "Určite sem ešte prídeme", vraveli. 

          • ENGLISH STAR

          • Koncom minulého školského roka sa žiaci našej školy zapojili do súťaže v anglickom jazyku s názvom ENGLISH STAR. Súťaž sa konala 17. júna a zapojilo sa do nej 35 žiakov.  Výsledky sú už známe a uplynulý týždeň sme súťaž vyhodnotili. Všetci zúčastnení žiaci dostali diplom a malý darček. Súťažiaci, ktorí získali nad 80% mali na svojom diplome aj medailu. Najúspešnejšou žiačkou súťaže z našej školy sa stala Radka Pilová, terajšia žiačka 7. B triedy. Dosiahla 99, 9% úspešnosť. Na tento jej úspech sme mimoriadne hrdí.

            Všetkým súťažiacim srdečne gratulujeme a ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu našej školy.

            WELL DONE GIRLS AND BOYS!

          • Zber papiera

          • Milí žiaci, v budúcom týždni sa na škole uskutoční zber papiera. Kontajner bude pristavený ako obyčajne v areáli športovej haly.  Boli by sme radi, keby ste sa ho zúčastnili v čo najväčšom počte. 

            Ďakujeme, že chránite prírodu!

          • Jesenná výstava

          • Už tradične v septembri sa na škole konala výstava ovocia a zeleniny. Žiaci prispeli svojimi z domu prinesenými výpestkami. Tí menší sa možno s nimi stretli po prvý krát a tí väčší  mohli pozorovať a obdivovať veľkosť, farbu alebo tvar dopestovanej zeleniny a ovocia. 

            Ďakujeme

          • Milé prekvapenie

          • Keď vám len tak niekto zaklope na dvere a povie: "Chceme Vašej škole podarovať nejaké školské pomôcky - lopty, bránky, kuželky, vrecia na skákanie". A úplne nezištne.. Ešte stále sa takí ľudia nájdu a my im môžeme len srdečne poďakovať. Určite všetky darované veci naplno využijeme. 

            Ď A K U J E M E !

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Staňte sa naším fanúšikom