• Exkurzia Trenčín

          • Naši žiaci sa vybrali na prehliadku Trenčianskeho hradu, kde si teoetické vedomosti z hodín dejepisu doplnili aj prakticky. Nedali si ujsť ani jedinečný výhľad z Matúšovej veže. Navštívili aj výstavu záhradkárov a včelárov. Domov sa vrátili unavení,  ale plní zážitkov a už teraz sa tešia na koncoročný výlet.

          • O pyšnej Dorotke

          • Žiaci 1.- 4. ročníkov si pozreli poučné bábkové predstavenie: O pyšnej Dorotke.

            Deti zaujala lekcia správneho chovania pre Dorotku. Čert ju odviezol na rok na prevýchovu do pekla, kde musela celý rok slúžiť. Nakoniec prevychovanú princeznu Dorotku zachránil chudobný Matej.  Dorotka sľúbila, že si bude všetkých vážiť. Stala sa pracovitá a láskavá.

            Deťom sa rozprávka veľmi páčila a odniesli si z nej aj ponaučenie.

            Hlavné motto: Ľudia si musia pomáhať. Priateľstvo a láska.

             

        • Krajské kolo Olympijského odznaku všestrannosti
          • Krajské kolo Olympijského odznaku všestrannosti

          • Včera sa naši žiaci 6. ročníka zúčastnili krajského kola Olympijského odznaku všestrannosti, ktoré sa konalo v Nitre. V zložení Nikoleta Sádovská, Barbora Buranská, Jakub Majerčík a Marek Letko. Dievčatá postúpili z 1. kola do finále, kde nám chýbalo pár sekúnd na postup do celoštátneho kola.
            Ďakujeme za výborný výkon a reprezentáciu školy.

            Nabudúce nám to vyjde!

          • Obvodné kolo vybíjanej žiačok ZŠ

          • V stredu 20. 4. sme sa zúčastnili Obvodného kola vo vybíjanej žiačok, ktoré sa konalo na ZŠ SNP. Naše dievčatá podali výborný výkon, v ktorom porazili ZŠ Cirkevnú a ZŠ SNP. Po konečnom spočítaní bodov a skóre sme postúpili do Okresného kola.
            Len tak ďalej baby! 

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Dňa 22. apríla mala naša planéta ZEM opäť svoj veľký deň. Naši žiaci sa zapojili do výzvy "Príď do školy v zelenom" a pri pohľade na nich bolo hneď jasné, že tento deň je tak trochu iný. Počas celého vyučovania sa uskutočnili rôzne aktivity, ktoré upozornili na dôležitosť ochrany životného prostredia a celého ekosystému. Žiaci pracovali v Eko-hliadkach, plnili tvorivé edukatívne úlohy. V pracovných listoch triedili odpad, hľadali cestičky ku správnemu kontajneru, počítali zvieratká a stromy. V prírode sme počítali hlboké nádychy kyslíka, zbierali sme odpad, objali sme stromy, zablahoželali sme chrobáčikom v hmyzom domčeku, počítali sme listnaté a ihličnaté stromy na školskom dvore. 

            Pridali sa aj starší žiaci, ktorí spolu s pani učiteľkou a pani asistentkou z odpadového materiálu vytvorili krásny plagát, ktorý inštalovali na hlavnej chodbe. 

            Na našej škole prebieha celoročne separovanie odpadu a tak sme si aj v tento deň zopakovali ako triediť odpad a zamerali sme sa na dĺžku rozkladu rôzneho odpadu v prírode. Potom sme sa pustili do upratovania a zberu odpadkov v areáli školy a jej blízkeho okolia. Deti pracovali s veľkou chuťou  a nadšením. Medzi žiakmi sa nájdu aj takí, ktorí pomáhajú dobrovoľníkom zbierať odpadky počas celého roka. Veľmi si vážime ich prácu a sme na nich hrdí.

            Nakoniec sme zablahoželali našej Zemi k sviatku a sľúbili sme jej, že my deti, ju budeme chrániť a očisťovať.

            Všetci odchádzali s úsmevom a s dobrým pocitom.

          • Veľkonočné dielne

          • Dňa 12.4. 2022, sa Spoločenskej hale konali tradičné Veľkonočné tvorivé dielne, ktoré zorganizovalo Mestské kultúrne stredisko v Šuranoch. Tesne pred Veľkonočnými sviatkami naši žiaci vyrobili pekné výrobky vlastnými rukami. Mohli tak predviesť svoju šikovnosť a svoje výrobky aj predať. Žiaci vyrábali i sviečky z včelieho vosku, ktoré potešili mnohé mamičky ako pekný darček. Zakúpením výrobkov od žiakov našej základnej školy ste finančne podporili ich tvorivé aktivity.

            Veselé farebné kraslice a rôzne výrobky tak spestrili naše príbytky na Veľkú noc. V pozitívnej nálade s krásnymi výrobkami sme sa vrátili do školy a už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie na Veľkonočných tvorivých dielňach.

          • Zápis do 1. ročníka

          • V dňoch 11. a 12. apríla prebehol na našej škole Zápis do 1. ročníka. Po dlhšej dobe sa ho konečne mohli zúčastniť aj deti.  Pani učiteľky pripravili všetko potrebné aby si budúci prváci mohli vyskúšať svoje vedomosti a zručnosti potrebné na vstup do školy. Predškoláci, slávnostne oblečení, spolu so svojimi rodičmi, niektorí nesmelo, niektorí odvážne kráčali po chodbách školy a obzerali si svoju novú triedu. O chvíľu odchádzali už ako prváci, oveľa smelší, odvážnejší a s úsmevom na tvári.

            Prijatým prváčikom gratulujeme, rodičom ďakujeme za prejavenú dôveru

            a tešíme sa na vás v septembri!

             

          • Zober loptu, nie drogy

          • Žiaci 2. stupňa vyplnili dnešný deň športovými a výtvarnými aktivitami, vypočuli si prednášku s protidrogovou tematikou. Cieľom bolo zdôrazniť význam prevencie v boji proti zneužívaniu drog a zároveň zvýšiť povedomie o legálnych aj nelegálnych drogách. Počas dňa športovali a merali si sily v rôznych disciplínach, maľovali plagáty s protidrogovou tematikou a rozprávali sa o tom ako si môžu vyplniť svoj voľný čas.

            Super sme sa zabavili a urobili niečo pre svoje zdravie

        • Včelí deň v 2.A
          • Včelí deň v 2.A

          • Druháci na hodine Prvouky spoznávali život v úli. Predstavili si včelie spoločenstvo-matka, trúdy, robotnice. Naučili sa čo sú včelie produkty- med, materská kašička, vosk, jed. Vyskúšali si aj ochranné pomôcky včelára. Na výtvarnej výchove maľovali, kreslili včielky a pri tom si pochutili na sladkom medíku a peľových zrniečkach. Poďakovanie patrí p. uč. Klimentovi(včelárovi), ktorý o živote včiel vie veľmi veľa zaujímavého.

            Vedeli ste , že včielky nikdy nespia a že vylietajú na svadobný let?

        • Venček - nádherná slávnosť mladých
          • Venček - nádherná slávnosť mladých

          • Záverečnou tanečného kurzu je už tradičný venček – tanečný večierok, kde sa žiaci 9.A našej školy predvedli v plnej kráse pred rodičmi, učiteľmi a kamarátmi. Venček je zavŕšením niekoľkomesačnej snahy o to, aby sa žiaci naučili spoločensky sa správať a zvládli niektoré spoločenské tance. S vážnou tvárou, v oblekoch a nádherných koktailových šatách sme  ich takmer nepoznali. Spestrením programu bolo aj vystúpenie žiačky z 5.A Sabinky Skačanovej, ktorá sa venuje spoločenským tancom a svojim starším spolužiakom zatancovala počas prestávky.

            Venček je krásna oslava mladosti a sme radi, že už neodmysliteľne patrí k profilu našej Základnej školy.

        • Noc s Andersenom
          • Noc s Andersenom

          • Milí čitatelia

            Žiakom 2.A sa v Knižnici M. Matunáka v Šuranoch veľmi páči . Dokonca si skúsili prežiť v nej aj večerný čas, v prostredí kníh, rozprávok a čarovných slovíčok. V mesiaci marci sa stali čitateľmi, dostali preukaz a môžu si čítať knihy podľa vlastného záujmu a výberu. Medzinárodný deň detskej knihy oslávili na podujatí: "Noc s Andersenom" (2.4.2022). Navštívili zvieraciu farmu u Adama, aby videli zvieratká, ktoré poznajú z kníh, aj kontaktne, zážitkovo. Pripomenuli si výročie spisovateľky Ľ.Podjavorinskej, oslávili Deň vtákov, v tvorivej dielni si vyrobili vtáčika zo semienok. Veľkým prekvapením bola kamera RTVS a pani redaktorka, ktorá pripravila reportáž do hlavného spravodajstva televízie. Nájdete nás v archíve RTVS (Hlavné správy-19:45-príspevok (Zažili dobrodružstvo nočnej knižnice).

            DO ČÍTANIA , PRIATELIA!

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Staňte sa naším fanúšikom