•  WORLD CHILDREN´S DAY
          • WORLD CHILDREN´S DAY

          • Účasť, umelecké dielo, UNICEF....................... inklúzia, deti, škola........................................

            .......tieto slová nás spojili v pondelok 20. novembra do výtvarnej výzvy, ktorú pri príležitosti výročia prijatia Dohovoru o právach dieťaťa vyhlásila humanitárna organizácia UNICEF. Tento výnimočný deň je zároveň i Svetovým dňom detí, ktorým si pripomíname prijatie Deklarácie práv dieťaťa Organizáciou Spojených národov v roku 1959.

            Našou úlohou v tejto výzve bolo zapojiť čo najviac detí na vytvorenie umeleckého diela, ktoré zachytáva podstatu inklúzie pre každé dieťa. Kľúčovými slovami boli ÚČASŤ a INKLÚZIA. Všetci žiaci školy pracovali na spoločnom umeleckom diele – puzzle. Deti vo svojich triedach spoločne vymaľovali jednu skladačku a po vymaľovaní jednotlivé diely skladačky spojili, čím vznikol krásny obrázok.

            Účasťou na tejto aktivite sme chceli dať na vedomie žiakom, rodičom, pedagógom i ostatným priateľom školy, aby prehodnotili spôsob, akým spolu trávia čas. Zároveň sme dali najavo, že postupne kráčame cestou inklúzie, že si uvedomujeme odlišnosť a rozmanitosť detí, podporujeme ich a vnímame u mnohých ich inakosť. Pri tejto kreatívnej práci na výtvarnom diele sme spojili svoje sily, vytvorili nové spomienky a priateľstvá.

          • Burza informácií

          • V utorok 21.11. 2023 sme sa s našimi deviatakmi zúčastnili Burzy informácií v Nových Zámkoch. Žiaci stredných škôl nášho okresu končiacim ročníkom predstavili svoje študijné odbory, pridali aj  názorné ukážky, či predviedli služby, ktoré sú ponúkané klientom počas štúdia a následne po štúdiu vo vyštudovanej profesii. Návštevu Burzy sme spojili s veľmi záživne komentovanou prehliadkou historických pamiatok mesta Nové Zámky, ktorou nás previedol náš pán učiteľ dejepisu Mgr. František Koiš, za čo mu úprimne ďakujeme.

        • Naši úspešní žiaci
          • Naši úspešní žiaci

          • Predmetové olympiády a súťaže sa v novom školskom roku 2023/2024 pomaly rozbiehajú a my s radosťou môžeme konštatovať, že úspešne.

                  V utorok 17.októbra 2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry pre kategóriu C ( žiaci 8. a 9. ročníka). Prvé miesto získala Adela Bartošová, na druhom mieste sa umiestnila Hana Sendreiová a tretie miesto obsadila Lucia Kubištelová, všetky z 9.a triedy.

                 Dňa 15. novembra 2023 sa v Nových Zámkoch konal 16. ročník okresného kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, kategória C, v ktorom našu školu  reprezentovala víťazka školského kola Adela Bartošová. Svoje vedomosti a zručnosti z materinského jazyka a literatúry si tak mohla overiť v silnej konkurencii najlepších žiakov novozámockého okresu.

            Sme radi, že medzi ôsmimi úspešnými riešiteľmi z dvadsiatich štyroch prihlásených škôl sa objavilo i meno našej žiačky.

                Srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a prajeme mnoho ďalších úspechov.

             

          • Preventívna akcia

          • Dňa 16. 11. 2023 sa žiaci 6.A, 7.A, 8.A a 9.A triedy zúčastnili preventívnej akcie, ktorá sa konala v priestoroch našej školy. Mgr. Peter Windisch z informačnej kancelárie pre obete trestných činov zrealizoval pre žiakov prednášku na témy: šikana, kyberšikana, protidrogová prevencia a trestnoprávna zodpovednosť. Žiaci hodnotia prednášku ako obohacujúcu a dozvedeli sa počas nej množstvo nových informácií.

        • Krabičky plné lásky
          • Krabičky plné lásky

          • Potešme i tieto Vianoce seniorov po celom Slovensku darčekom, ktorý zahreje pri srdci Vás aj ich! Naplňte krabicu od topánok maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca!

            Mali by obsahovať z každého trošku:

            Niečo Sladké

            keksík, perníčky, cukríky, DIA sladkosti, ovocné detské taštičky…

            Niečo Slané

            tyčinky, slané keksy, praclíky, kukuričné chrumky, krekry…

            Niečo Teplé

            káva, ovocný čaj, cappuccino, horúca čokoláda, bylinný čaj…

            Niečo Mäkké

            teplé ponožky, papučky, rukavice, čiapka, šál, uteráčik…

            Niečo Voňavé

            sprchový gél, telové mlieko, krém na ruky, balzam na pery, parfém…

            Niečo Na Zábavu

            krížovky, dobrá kniha, kresbičky od detí, pozdrav, medovník, pohladnica…

            Niečo Zo Srdca

            ručne kreslená pohľadnica, plyšový macko, soška anjelika, šálka, vianočná dekorácia

            Krabičky odovzdajte svojej pani učiteľke alebo pánovi učiteľovi triednemu. Pred Vianocami ich spoločne odnesieme do domu seniorov Jesienka. 

            Ďakujeme

          • JESEŇ V ŠKD

          •  Farebná jeseň nám ponúka veľa možností k tvoreniu, a my v ŠKD sme sa snažili využiť to čo najviac. Usilovne sme maľovali, strihali, lepili....  Zberali sme gaštany, listy a iné prírodniny, a využili ich pri hrách a tvorbe. Veď presvedčte sa sami.

        • Vytvárame „pozitívnu klímu“
          • Vytvárame „pozitívnu klímu“

          • V našej škole podporujeme osvojovanie si pozitívnych hodnôt a pozitívnej klímy. Žiaci sa v najbližších týždňoch budú zapájať do aktivity s názvom „žiak týždňa“. Jej cieľom je podporiť napĺňanie potreby ocenenia, vytváranie priateľskej atmosféry a prijímanie spätnej väzby od iných. Zároveň si budú trénovať zručnosti, ktoré by mali získať na to, aby si osvojili vyjadrovanie pozitívnej citovej väzby k iným.

          • DOD na gymnázium

          • V priebehu mesiaca október začali viaceré stredné školy „otvárať svoje dvere“ pre žiakov 9. ročníkov, ktorí si práve teraz vyberajú kam si podajú svoju prihlášku. Tento mesiac naši deviataci zavítali na Gymnázium v Šuranoch. Mohli si pozrieť priestory školy, jednotlivé učebne, zoznámiť sa so študentami a učiteľmi a nazrieť do študentského života stredoškoláka.  

            Ďakujeme za pozvanie.

        • Majstrovstvá okresu v šachu
          • Majstrovstvá okresu v šachu

          • Štyria šachoví nadšenci z našej školy sa dnes zúčastnili Okresného kola šachového turnaja žiakov ZŠ v Nových Zámkoch. LILIEN IVANOVÁ si domov odniesla medailu za krásne 2.MIESTO spomedzi dievčat.

            Gratulujeme!!!

        • Šurianske divadelné dni
          • Šurianske divadelné dni

          • Vo štvrtok, 2.11. 2023 odohrali naši žiaci v rámci Šurianskych divadelných dní rozprávku "Vymenená princezná". Na našich "hercov" sa prišli pozrieť predškoláci zo šurianskych škôlok, ale aj  mamičky s deťmi s blízkeho okolia. Podľa reakcií malých divákov sa im rozprávka veľmi páčila a výkon našich žiakov ocenili potleskom. Naša Karolínka  podala svoj najlepší výkon, ale ani ostatní účinkujúci sa nedali zahambiť. A keďže publikum bolo vnímavé a spolupracovalo, aj naši herci sa uvoľnili a užili si to najlepšie ako vedeli. 

            Ďakujeme všetkým účinkujúcim žiakom aj pani učiteľke Mgr. Eve Takáčovej, ktorá rozprávku režírovala.

            Ďakujeme Mestu Šurany a MSKS  za možnosť účinkovať na podujatí a dúfame, že o rok sa opäť stretneme.

            Už teraz sa tešíme.

            Ak by si niekto chcel rozprávku pozrieť, môže na nasledujúcom linku:

            https://www.uschovna.cz/sk/zasilka/NGYBCGMJLAXEM4HX-HR5

          • Učenie v maskách

          • Aj žiaci 1. - 4. ročníka si v piatok pred jesennými prázdninami užili Halloweenske učenie v maskách. Do školy prišli postavičky od výmyslu sveta. Nedali sa zahambiť ani pani učiteľky, ba dokonca pani upratovačka. Všetko má ale svoj poriadok, keď učenie v maskách, tak poriadne. Iba cez veľkú prestávku si odbehli do športovej haly, kde si trochu pobehali a "polietali" a zároveň vyhodnotili výzvu "jesenné tvorenie". Deti sa tešili, že mali trochu iný, zaujímavý deň.  

            Ďakujeme všetkým, hlavne rodičom, ktorí deťom pripravili kreatívne masky a pomohli s jesennou výzdobou, ktorá nám počas jesene bude skrášľovať chodby našej školy. Aj vďaka Vám sa deti v škole cítia príjemnejšie. 

            Ďakujeme a tešíme sa na nové výzvy!

        • Halloweensky týždeň
          • Halloweensky týždeň

          • Od pondelka 23. októbra sa na našej škole konal špeciálny Halloweensky týždeň. Žiaci 2. stupňa mali možnosť ukázať tímového ducha a spoločne sa zapojiť do tematických dní. V pondelok prišli v modrom, v utorok sa obliekli formálne, v stredu sa z nich stali športovci, vo štvrtok si priniesli originálne školské tašky a v piatok prišli v maske. Žiaci si veľmi užili každý jeden z týchto dní a svoju predstavivosť ukázali prostredníctvom kreatívnych nápadov. Triedy, ktoré sa do celého týždňa zapojili najaktívnejšie, boli ocenené a získali sladké odmeny. Bol to náročný, ale aj netradičný  týždeň, kde žiaci popri riadnom učení, skúšaní, ba dokonca aj písomkách dokázali byť aj kreatívni a nápadití.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa s nadšením zapojili - aj vďaka vám sme do školy chodili s väčším úsmevom a radosťou. 

          • Tvorivá jeseň

          • Tento týždeň sa žiaci spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi zapojili do výzvy "Tvorivá jeseň". Deti priniesli do školy naozaj krásne jesenné dekorácie, vyrezané a namaľované tekvice. Popustili uzdu svojej fantázie , využili rôzne plody, ktoré nám ponúka príroda, zapojili aj svoju šikovnosť, tvorivosť a kreativitu. Bolo veľmi ťažké vybrať tie najkrajšie, pretože všetky si zaslúžia pochvalu.  Veď sa pozrite vo fotogalérii aké umelecké diela vytvorili.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do výzvy zapojili a tešíme sa na ďalšiu. 

          • Angličtina na gymnáziu

          • Vo štvrtok, 26. októbra sa žiaci 7. a 8. ročníka učili angličtinu netradične. Navštívili totiž svojich starších kamarátov na Gymnáziu v Šuranoch. Gymnazisti si pre našich žiakov pripravili zaujímavé prezentácie, aktivity a súťaže v anglickom jazyku. Porozprávali im o jeseni, jesenných činnostiach, jedlách a tradíciách. Naši žiaci si otestovali svoje vedomosti v zaujímavom kvíze, prsty si precvičili pri skladaní halloweenskeho origami a svoje chuťové poháriky potešili jesennými dobrotami. Veríme, že v takýchto príjemných stretnutiach (aj v spoločnosti angličtiny) budeme pokračovať.

            Ďakujeme, GYMSU!

        • Popoludnie so starými rodičmi
          • Popoludnie so starými rodičmi

          • Včera naša škola privítala starých rodičov tretiakov. Zúčastnili sa akcie s názvom "Popoludnie so starými rodičmi". V našej Bernoláčke sa im veľmi páčilo. Deti si pre nich pripravili krátky program, v ktorom predviedli, že sú dobrými spevákmi, tanečníkmi, recitátormi a dokážu hrať aj na hudobné nástroje. Prekvapenie, ktoré pre nich vyrobili ich zahrialo nielen pri srdiečku ale zohreje ich aj počas nadchádzajúcich jesenných dní. Po vystúpení si deti so starými rodičmi zasúťažili a o smiech a zábavu nebola núdza. Posedenie im spríjemňovalo aj bohaté občerstvenie, ktoré pripravili rodičia a starí rodičia detí.

            Veríme, že dobrú náladu si odniesli aj domov a na tento deň budú s radosťou spomínať. 

          • Múzeum holokaustu v Seredi

          • Vo štvrtok 26. októbra naši deviataci navštívili Múzem holokaustu v Seredi. Získali mnohé informácie zo slovenských dejín z obdobia 2. svetovej vojny. Prešli sme sa aj po seredskom parku, kde sme si obzreli zvyšky zámku na mieste kedysi velkého hradu, ktorý strážil mosty na rieke Váh. Počasie nám vyšlo a už sa tešíme na ďalší výlet 

             

          • Výzva

          • Milí žiaci, príroda nám ponúka v jesennom období veľa inšpirácií na tvorenie. Ponúkame Vám výzvu na vytvorenie jesennej dekorácie alebo najoriginálnejšej tekvice. Využiť môžete rôzne suché plody, ktoré nám ponúka príroda - orechy, gaštany, kukurica, šípky, farebné listy, ozdobné tekvičky. Vytvorte spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi dekoráciu a prineste ju do školy. Dekorácie vystavíme a samozrejme vyberieme najkrajšie alebo najzaujímavejšie.

            Víťazov odmeníme!

        • Tekvicový festival
          • Tekvicový festival

          • Žiaci 9.A sa aktívne zúčastnili Tekvicového festivalu, ktorý organizovala Stredná odborná škola gastronómie a služieb v Šuranoch. Na festival si pripravili vlastné Halloweenske tekvice. Po súťažiach v rôznych disciplínach si dievčatá z týmu Tekvičky odniesli celkové prvé miesto aj s hlavnou cenou; darčekovom poukážkou na tortu.

            Gratulujeme a ďakujeme za pozvanie!

          • Cvičenia v prírode - 2.stupeň

          • V minulom týždni sa žiaci 2. stupňa zúčastnili "Cvičení v prírode" a absolvovali 13km turistickú trasu zo školy do Hrubého hája. Počasie nám vyšlo na výbornú a už sa nevieme dočkať ďalšej túry.

        • Svetový deň duševného zdravia
          • Svetový deň duševného zdravia

          • Dňa 10. októbra  sme si pripomenuli Svetový deň duševného zdravia. Pri tejto príležitosti sa žiaci 2. stupňa zapojili do aktivity, ktorá im pomohla si uvedomiť, že nielen telesné, ale aj duševné zdravie si treba chrániť. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Staňte sa naším fanúšikom