• Ika-tika gymnastika
          • Ika-tika gymnastika

          • V rámci modernizácie náradia v telocvični sa nám podarilo za finančnej podpory Nitrianskeho samosprávneho kraja zakúpiť gymnastickú debnu s tromi kladinami s rôznymi povrchmi. Náradie sme hneď vyskúšali s prvákmi, ktorí si na ňom precvičili motoriku, koordináciu pohybov, rovnováhu a taktiež odvahu. Náradie je vhodné aj na stimulovanie tlakových bodov na chodidle a zlepšuje stabilitu tela. Vyniká kvalitou a moderným prevedením, ktoré vyhovuje aj bezpečnostným požiadavkám a dnešnej modernej dobe.

            Ďakujeme a tešíme sa na cvičenie s novým náradím.

          • Cvičenia v prírode

          • Príjemné slnečné počasie v našej škole sme využili na jesenné cvičenia v prírode. Zúčastnili sa ho žiaci ročníkov 1.- 4. Cvičenie bolo spojené s turistikou, súťažami, hrami i dopravnou výchovou. Všetci to zvládli bez problémov a tešia sa na ďalšie športové aktivity na škole.

            Poďakovanie patrí aj tetám z  CVČ, ktoré si pre deti pripravili zaujímavé súťaže.

        • Šuriansky jarmok
          • Šuriansky jarmok

          • Už tradične sme sa zúčastnili Šurianskeho jarmoku, kde naši žiaci prispeli krátkym kultúrnym programom. Tretiaci zatancovali kovbojský tanec, Veronika zahrala na flaute, Karolínka a Lea zaspievali a dievčatá, ktoré špeciálne na jarmok vytvorili novú formáciu, zatancovali Hip-hop. Ostrielaná trojica ôsmačiek si privolali na pomoc prváčky, druháčky a tretiačky. Samozrejme, že našich vystupujúcich prišli podporiť aj ich spolužiaci a učitelia, ktorí ich odmenili potleskom. Žiaci si potom pozreli aj výstavu ovocia a zeleniny,  na ktorej boli vystavené výtvarné práce našich žiakov a navštívili aj jednotlivé stánky v centre mesta. 

            Všetkým vystupujúcim žiakom ďakujeme !

        • Slávnostné zahájenie školského roka
          • Slávnostné zahájenie školského roka

          • Začal sa školský rok 2023/2024. Všetci naši žiaci  sa stretli 4. septembra už tradične v našej telocvični (športovej hale). Po krátkom kultúrnom programe pani riaditeľka Mgr. Jana Hatinová privítala všetkých žiakov, učiteľov a prítomných rodičov. Zahájenie školského roka bolo výnimočné tým, že nás prišiel pozdraviť aj pán primátor Mgr. Marcel Filaga, ktorý sa taktiež prihovoril všetkým prítomným a zaželal nám všetko dobré v tomto školskom roku. Zároveň ocenil zamestnancov školy za účasť na celoslovenskej kampani "Do práce na bicykli" podporujúcej rozvoj cyklistickej dopravy na Slovensku, ktorí v rámci Šurian obsadili krásne 1. miesto. 

            Asi najväčšiu radosť bolo vidieť v tvárach šikovných, usmiatych a nedočkavých prváčikov, ktorí prvý krát zasadli do školských lavíc pod vedením pani učiteľky Mgr.Lubici Ďurčekovej.

            Všetkým našim žiakom prajeme úspešné štúdium, plno nových zážitkov, vedomostí a skúseností.

            Všetkým rodičom opätovne ďakujeme za dôveru, ktorú vložili do rúk našich pedagógov a všetkých zamestnancov školy formujúcich osobnosť ich ratolestí.

            Ďakujeme za podporu!

        • OZNAM
          • OZNAM

          •  

            Informácie k začiatku školského roka 2023/2024

            Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/2024 bude 4. septembra 2023 o 8:00 hod. v športovej hale.

            Harmonogram:

            - 7:45 - 8:00 hod. - príchod všetkých žiakov(menší žiaci aj s rodičmi) do športovej haly

            - 8:00 hod. - slávnostné otvorenie nového školského roka 

             

            - 8:30 hod. - žiaci 1.- 4. ročníka odchádzajú do tried pod vedením triednych učiteliek (žiaci a rodičia 1. ročníka sa sústredia na palubovke a spolu s pani učiteľkou triednou odchádzajú do triedy)

                              - žiaci 5. - 9. ročníka zostávajú v športovej hale, kde sa sústredia podľa ročníkov  spolu s triednymi učiteľmi, kde dostanú aktuálne informácie na ďalšie dni.

             

            Milí rodičia,

            z dôvodu rozsiahlej rekonštrukcie budov našej školy Vám oznamujeme, že v dňoch 5. a 6. septembra nebude kuchyňa a jedáleň v prevádzke, preto Vás žiadame o zhovievavosť a prosíme, aby ste v tieto dni deťom (hlavne tým, ktorí navštevujú ŠKD) zabalili suchý obed. V prípade ďalších zmien Vás budeme informovať.

            Ďakujeme za pochopenie!

             

            Školský klub detí - ŠKD

            Prevádzka ŠKD začína 5. septembra 2023. Rodičia žiakov, ktorí majú záujem o ŠKD, hlavne tí, ktorí ešte nevypísali zápisný lístok, nahlásia svoj záujem pani vychovávateľkám, ktoré prídu priamo do tried ročníkov 1. - 4. Príspevok za ŠKD za prvé dva mesiace uhradia svojej pani vychovávateľke v popoludňajšom ŠKD.

            UHRADENIE PRÍSPEVKU ZA ŠKD JE PODMIENKOU ZARADENIA DIEŤAŤA DO ŠKD. Rodičia žiakov, ktorí chcú dodatočne podať žiadosť o prijatie do ŠKD, obdržia 4. septembra 2023 (pondelok) zápisný lístok a žiadosť o prijatie do ŠKD. Zápisný lístok a žiadosť si môžete i stiahnuť na webovej stránke školy v časti "na stiahnutie". Žiak 2. - 4. roč. by mal už vedieť nahlásiť svoj záujem o ŠKD pani vychovávateľke pri zisťovaní záujmu po triedach 4. septembra 2023. Pri nahlásení obdrží zápisný lístok, ktorý obratom na druhý deň (5. septembra 2023 - utorok) odovzdá svojej p. vychovávateľke v ŠKD.        ​​​​​​

             

            ​​​​​

        • Šurianska desiatka
          • Šurianska desiatka

          • Tak ako aj po minulé roky, aj tento rok sa naši žiaci zúčastnili podujatia "Šurianska desiatka". Uskutočnilo v netradičnom termíne, ale napriek tomu sme na nej mali veľa zástupcov, ktorí reprezentovali našu školu. Žiakom išiel príkladom aj náš pán učiteľ telesnej výchovy, ktorý bol ocenený v kategórii "Najrýchlejší Šuranec". Všetkým zúčastneným žiakom aj pánovi učiteľovi ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a oceneným srdečne gratulujeme k dosiahnutým výsledkom. Chceme poďakovať hlavne rodičom menších žiakov, aj budúcich prváčikov,  ktorí svoje deti priviedli na toto podujatie a tak im od malička vštepujú lásku k športu. 

            Kategória 6-7 rokov dievčatá: 1. miesto Alica Rampašeková

            Kategória 8-9 rokov chlapci:  4. miesto Lukáš Bartoš

            Kategória 8-9 rokov dievčatá: 4. miesto Rebeka Nováková

            Ostatní účastníci: 

            Peter Šebeň, Matias Zachar, Dorotka Federičová, Lujza Fialová, Hana Zemková, Nina Pálinkášová, Maximilián Zlatinský, Adam Samuel Fiam, Zuzana Klepochová, Jakub Zemko, Hana Mentelová, Karin Jančová, Hana Šidelková, Oliver Novák, Oliver Klepoch, Branislav Mikulec, Nela Havlíková, Sofia Lehocká, Lia Kim, Viliam Buranský, Viktória Cabanová, Nela Jakabová, Adela Rampašeková.

            Gratulujeme aj nášmu bývalému žiakovi Sebastianovi Zlatinskému za 2. miesto v kategórii Junior 14-15 rokov.

            Gratulujeme a vidíme sa v budúcom ročníku!

        • SLNIEČKO
          • SLNIEČKO

          • Žiaci 4.ročníka získali pamätný list v súťaži "Originálne SLNIEČKO".

            Všetkým prajú príjemné letné dni, veľa slniečka a pohodových dní.

          • Rozlúčka s deviatakmi

          • Niečo pekné končí a niečo nové začína. Naši deviataci sa lúčili so svojou školou, so svojimi učiteľmi, pani upratovačkami, pani kuchárkami. Tak ako každé lúčenie, aj toto bolo plné smiechu, spevu, zvonenia, ale aj slzičiek šťastia, či smútku. Veď sa nepoznali deň, ani rok, ale deväť rokov a mnohí ešte od škôlky. Rozletia sa na stredné školy, niektorí blízko, niektorí ďaleko. Budúci školský rok už začnú na inej škole, v inej triede a s inými spolužiakmi.

            Ale začínali ste TU.

            Základná škola vám dala základy vzdelania – naučili ste sa písať, čítať, počítať, neskôr aj tie náročnejšie veci. Dnes vám už fyzika, matematika, chémia, nemčina, či iné predmety nerobia až taký problém.

            V škole ste sa naučili i to, čo nenájdete v učebniciach, čo sa na hodinách nevysvetľuje. Pochopili ste medziľudské vzťahy, vzťahy medzi spolužiakmi, medzi žiakom a učiteľom. Nie každý ste so všetkými kamaráti, ale aj tak ste sa snažili porozumieť ich myšlienky a správanie. Veď každý ste iný.

            Lúčime sa s Vami a želáme Vám, aby ste  sa v živote nestratili a aby sa vám podarilo dosiahnuť svoje vytúžené ciele. A niekedy DOVIDENIA.

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          • Naši tretiaci a štvrtáci sa zúčastnili v dňoch 19 .6. - 23 .6. "Školy v  prírode" v nádhernom horskom prostredí - Krahule. Počas pobytu plnili množstvo úloh. Nechýbali turistické vychádzky - Geografický stred Európy, športové súťaže, jazda na koni, jazda na aute, rôzne výtvarné aktivity. Absolvovali i výlet do Kremnice, kde si pozreli priamo výrobu mincí v Minciarni. Na záver nechýbala záverečná diskotéka s animátormi.

            Žiaci budú na kopec zážitkov v Škole  v prírode dlho spomínať.

        • Súťaž English Star
          • Súťaž English Star

          • Aj tento rok sa niekoľko našich žiakov zapojilo do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku s názvom English Star. Dvadsaťdeväť žiakov si mohlo porovnať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť svoje schopnosti a dosiahnuť uznanie. Súťažilo sa v 9 kategóriách podľa ročníkov a naši žiaci dosiahli naozaj vynikajúce výsledky. Každý z nich si odniesol neoceniteľné skúsenosti, získal diplom a tiež malý darček. Všetkým zúčastneným srdečne gratulujeme a želáme veľa ďalších príjemných chvíľ strávených v spoločnosti angličtiny.   

          • Cvičenia v prírode

          • Žiaci 1. - 4. ročníka sa dňa 27. 6. 2023 zúčastnili cvičenia v prírode. Svoju kondíciu si osviežili ľahkou turistikou po okolí mesta Šurany, ktorú zavŕšili pohybovými aktivita na detskom ihrisku. Príjemným spestrením bola návšteva Mestskej polície a zamestnanca občianskeho združenia  Zatúlané labky Šurany na našej škole, ktorý prišiel v sprievode dvoch psích kamarátov. Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o práci mestskej polície a fungovaní útulku, ktorý poskytuje azyl opusteným, týraným či nechceným zvieratám.

            Za návštevu ďakujeme a nezabudnite „V zdravom tele, zdravý duch“.

          • Družobné stretnutie druhákov

          • Dnes naši druháci navštívili Základnú školu Mojzesovo-Černík. Už pri bráne školy na nich čakalo srdečné privítanie. Tamojší druháci im ukázali areál školy a zaviedli ich do svojej triedy. Tam na nich čakalo množstvo slaných aj sladkých dobrôt a okrem toho, každý žiak dostal malý darček - náhrdelník a fixky. Potom nám deti predviedli krátke vystúpenie - dievčatá sa premenili na víly v scénickom tanci a všetci nám zaspievali triednu hymnu. Dozvedeli sme sa, že aj ony radi behajú, skáču, spievajú, tancujú, hrajú sa a niekedy aj vyvádzajú tak ako naše "Bernoláčatá". Neskôr sme sa presunuli na školský dvor, kde deti v dvoch tímoch maľovali na fóliu  spoločný obrázok na tému, ktorú si zvolili. Spoločné stretnutie sme zakončili futbalovým zápasom a hrou s loptami. Bol to krásny deň a odnášame si množstvo zážitkov!

            Už teraz sa tešíme ako ich privítame v našej škole!

        • Do práce na bicykli
          • Do práce na bicykli

          • Naši zamestnanci sa tento rok zapojili do celonárodnej kampane "Do práce na bicykli 2023podporujúcej rozvoj cyklistickej dopravy na Slovensku!

            Vďaka mestu Šurany, ktoré sa tento rok prvý krát registrovalo do  kampane, sme využili túto možnosť a stali sme sa jednou z prvých lastovičiek v našom meste. Naši zamestnanci vytvorili tím "Bernoláčka", ktorý celý mesiac podporuje ciele kampane a šetrí životné prostredie.

            Členovia nášho tímu sú vytrénovaní, lebo do práce chodia na bicykli celoročne 😊.

            Kampaň ešte beží ale už dnes sa tešíme na budúci ročník.

        • Mladý tvorca 2023
          • Mladý tvorca 2023

          • Dňa 23. júna, v piatok, sa naši ôsmaci zúčastnili jubilejného 30.ročníka celoštátnej výstavy stredných odborných škôl Mladý tvorca v Nitre.Výstava poskytla rodičom i žiakom základných škôl väčší prehľad o profilácii škôl s cieľom nasmerovať ich na učebné a študijné odbory, ktoré sú prípravou na povolania žiadané trhom práce. Program podujatia dotvárali interaktívne činnosti pre študentov a žiakov, súťaže a programy z oblasti záujmovej činnosti žiakov. Veríme, že návšteva výstavy našim budúcim deviatakom pomôže správne sa rozhodnúť a vyberú si strednú školu podľa svojich záujmov a schopností.

          • Výlet do Múzea vo Svätom Antone a Banského múzea v Banskej Štiavnici

          • V utorok, 20. júna, sa žiaci 5. a 7. ročníka zúčastnili školského výletu. Najskôr navštívili priestory kaštieľa Svätý Anton, ktorého dejiny sú úzko späté s rodmi Koháry a Coburg.

            Prezreli si bohato zariadené salóny pôvodným nábytkom odzrkadľujúcim spôsob života a vkus týchto dvoch rodín. Súčasťou prehliadky bola aj poľovnícka expozícia s diorámami zvierat. Neskôr si prezreli Banské múzeum v prírode, ktoré sa nachádza približne 1 km od centra mesta Banská Štiavnica.

            Počas prehliadky do podzemia, videli i najvzácnejší exponát Gápel na konský pohon, ktorý je jediný stroj-motor od banského výťahu, ktorý sa na Slovensku zachoval. Dúfame, že sa výlet všetkým páčil a odniesli si z neho veľa nezabudnuteľných zážitkov.

          • Výlet do Čachtíc

          • V utorok 20. 06. sa naši ôsmaci a šiestaci zúčastnili školského výletu do Čachtíc, kde navštívili Čachtický hrad, Višňové a kostol v Novom Meste nad Váhom. Žiaci zvládli túru v náročnom počasí a odniesli si veľa zážitkov. 

          • OZNAM

          • Informácie k dotácii na stravovanie

            (od 01. 09. 2023)

            V zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje základnú školu (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na stravu sa poskytuje v sume:

            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na1. stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na 2. stupni a odobralo obed.

             

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ a máte záujem od 01.09.2023 o poskytovanie dotácie na stravu, je nevyhnutné opätovne požiadať o dotáciu na stravu, a to aj prostredníctvom zápisného lístka na stravovanie, na základe ktorého bude dieťa zaradené do zoznamu stravníkov. Zápisný lístok je potrebné doručiť vedúcej školskej jedálne a to najneskôr v termíne do 30.6.2023.

             

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) alebo lekára so špecializáciou v špecializačnom odbore pediatria, si vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto diétne jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate  a dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ).

             

             

            V prípade, ak nedoručíte tento zápisný lístok zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

             

            Zápisný lístok a žiadosť o dotáciu deťom rozdá vedúca ŠJ.

             

                              tel.:035/6500 112                                                                  e-mail: r.slazanska@surany.sk

             

          • Výlet do Bojníc

          • Uplynulý piatok sa žiaci prvého a druhého ročníka spolu s niektorými žiakmi iných ročníkov vybrali na vytúžený výlet do Bojníc. Už od rána ich sprevádzala dobrá nálada a počasie im naozaj prialo. Navštívili Bojnický zámok na ktorom ich čakali tri slovenské ľudové rozprávky. So zatajeným dychom sledovali každú z nich. Po pozretí každej jednej dostali čarovné svetielko, ktoré si uložili do hrnčeka. Nakoniec ich odovzdali samotnému kráľovi času a ten ich za to odmenil tancom s vílami z rozprávkovej ríše. Potom sa presunuli do zoologickej záhrady, kde sa občerstvili a pokračovali na ceste za dobrodružstvom. Videli veľa zvierat domácich i exotických, ktoré stvárali rôzne kúsky a pobavili ich.

            Bol to krásny deň plný radosti a úsmevu 🙂.

          • Rosička

          • Dňa 9. júna, v piatok, sa v športovej hale našej školy uskutočnil výchovný koncert Detského dychového orchestra Rosička z Bánova pri ZUŠ T. Sládkoviča Šurany. Žiaci 1. – 9. ročníka si vypočuli ľudové piesne ako Zelený rozmarínček, Do rána je malá chvíľa, Mamka, moja mamka a iné. Z populárnych môžeme spomenúť zmes piesní od skupiny Beatles, či Y.M.C.A. a New York, New York. Pod vedením p.uč. Jozefa Kozára si tiež vyskúšali hru na viaceré hudobné nástroje, napríklad trubke, tenore, trombóne či rôznych perkusiách.Veríme, že sa koncert žiakom páčil a tešíme sa na ďalšie stretnutie, možno už v budúcom školskom roku.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Staňte sa naším fanúšikom