• Divadelné predstavenie "Vymenená princezná"
          • Divadelné predstavenie "Vymenená princezná"

          • Žiaci 6. A a 7. A triedy na divadelnom krúžku pod vedením Mgr. Evy Takáčovej nacvičili divadelnú rozprávku "Vymenená princezná". Dnes predpoludním ju predstavili svojim spolužiakom a podvečer svojim rodičom, starým rodičom a širokej verejnosti v Soaré. Videli sme  nezabudnuteľné predstavenie a všetci prítomní odchádzali s krásnym umeleckým zážitkom. Sme hrdí na našich žiakov a zaslúžia si veľkú pochvalu. Aj naďalej ich budeme podporovať nie len v učení, ale aj v ich záujmoch a budeme rozvíjať ich talent. 

            Toto divadelné predstavenie sa uskutočnilo za finančnej podpory NSK .

            Ďakujeme všetkým prítomným, ktorí si našli čas a poctili nás svojou účasťou, všetkým, ktorí prispeli aj dobrovoľným vstupným, Združeniu rodičov pri ZŠ Bernolákovej, anonymnému darcovi, ktorí prispel sladkou odmenou a pitným režimom a všetkým ostatným, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli. 

            A možno sme dnes zažali malé svetielko, ktoré v budúcnosti bude svietiť na skutočných divadelných doskách.

            Už teraz sa tešíme na budúci rok na ďalšie predstavenie.

          • Výlet našich deviatakov do Vysokých Tatier

          • Žiaci 9.B a 9.A sa zúčastnili výletu do Vysokých Tatier. Navštívili mnoho zaujímavých miest: Popradské pleso, Štrbské pleso, symbolický cintorín, vodopád Skok, pozreli si okolie z výšky skokanského mostíka, poprechádzali sa okolo Jazierok lásky. Odniesli si na pamiatku veľa nezabudnuteľných zážitkov.

          • Matematický Klokan

          • Žiaci 2.a 4.ročníka sa zapojili do medzinárodnej matematickej súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN. Úlohy boli zaujímavé, hravé, zamerané na logické myslenie. Každý klokanista dostal okrem diplomu i klokanskú ceruzku a tí najlepší knihu. Najúspesnejší boli: 2.A Sebastian Lábsky, 4.A Natália Filagová. 

            Všetkým súťažiacim gratulujeme!

          • Dopravná výchova

          • Pomaly sa blíži čas letných prázdnin kedy budú mať deti veľa voľného času. Okrem dovoleniek s rodičmi a letných táborov ho deti zvyknú tráviť aj vonku bicyklovaním, korčuľovaním, kolobežkovaním a podobnými aktivitami. Pri týchto zábavných aktivitách však na nich striehne nebezpečenstvo, ktoré si častokrát ani neuvedomujú. Žiaci 2. ročníka sa preto vybrali do CVČ, kde absolvovali kurz dopravnej výchovy pod vedením profesionálnych učiteľov autoškoly. Po teoretickej časti, ktorá bola zameraná na opakovanie a spoznávanie nových dopravných značiek, vysvetľovanie si rôznych situácií na ceste, si s chuťou zajazdili na bicykloch a kolobežkách. Museli však dodržiavať pravidlá cestnej premávky a bezpečnostné predpisy. Veríme, že aj táto skúsenosť prispeje k tomu, aby boli počas prázdnin opatrnejší a v septembri sa zdraví vrátili do školských lavíc.

        • Pozvánka do divadla
          • Pozvánka do divadla

          • Pozývame všetkých žiakov, rodičov, starých rodičov, rodinných príslušníkov aj širokú verejnosť na divadelné predstavenie našich žiakov "Vymenená princezná", ktoré sa uskutoční v

            Soaré, 14. 6. 2023 o 17:00 hod. 

            Vstupné je dobrovoľné!

            Tešíme sa na Vás!

        • Slávnostná akadémia
          • Slávnostná akadémia

          • V dňoch 31. 5. a 2. 6. sa v Spoločenskej hale konala Slávnostná akadémia z príležitosti 60. výročia založenia našej základnej školy. Deti pod vedením svojich  učiteľov  si pre svojich rodičov pripravili krásny kultúrny program v ktorom predviedli svoje schopnosti v tanci, speve, recitácii a v  hre na hudobný nástroj. 

            Týždeň sme zakončili kultúrnym programom a recepciou pre pozvaných hostí, ktorí sú s našou školou nerozlučne spojení. Prišli terajší aj bývalí pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci školy,predstavitelia Mesta Šurany, členovia Rady školy, poslanci mestského zastupiteľstva, riaditelia šurianskych škôl ale aj predstavitelia Nivam a ŠŠi.

            Na záver chceme ešte raz poďakovať všetkým naším sponzorom, hlavne Mestu Šurany, MsKS Šurany, SOŠ Gastronómie a služieb Šurany, Združeniu rodičov pri ZŠ, OKTeam, Oremus Slovkvet, ako aj bývalým absolventom Branislavovi Jakabovi, Jakubovi Malíkovi, Dáriusovi Koči, Matejovi Rodnému a ďalším, ktorí pomohli  pri úspešnej realizácii Slávnostnej akadémie.

            ĎAKUJEME!!!

          • Deň detí v ŠKD

          • V dnešný deň deti prežili zábavné popoludnie plné  súťaží a hier. Súťažili medzi sebou v rôznych disciplínach, hľadali  pomocou indícií poklad, ktorým bola sladká odmena. A najviac sa tešili zo záverečnej tomboly, ktorá bola odmenou za ich úsilie. Na konci ich čakalo občerstvenie.  

            Ďakujeme mamičke, ktorá veľmi štedro prispela do tomboly.

        • Naši záchranári
          • Naši záchranári

          • Dňa 26. 5. 2023 sa naše družstvo mladých zdravotníkov v zložení: Sofi Fialková, Jurko Hamar, Sofi Krchňáková, Natálka Špacírová a Senja Trungelová, zúčastnili okresnej súťaži v poskytovaní prvej pomoci. Žiaci pod vedením pani učiteľky Takáčovej sa na túto súťaž poctivo pripravovali a predviedli jednoznačne najlepší výkon.

            Naše družstvo získalo 1. miesto!

            Sme hrdí, že máme takých šikovných žiakov, ktorých vedomosti a zručnosti raz niekomu môžu zachrániť život.

            Gratulujeme!!!

          • Deň detí

          • 1. jún je už tradične na našej škole oslavou všetkých detí. Ani tento rok to nebolo inak. Deti celý deň oslavovali. Vybrali sa do mesta, kde pre nich boli pripravené rôzne atrakcie, súťaže, ukážky karate, historické autá, hasiči, policajti, tanec, maľovanie na tvár. Všetko si poriadne užili a samozrejme deti dostali sladkosti od Združenia rodičov školy, džúsiky, lízatká a ovocie od "Emilove sady". 

            Prežili  krásny slnečný deň a užili si ho naplno. Ďakujeme!

          • OZNAM

          •  

            Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna žiakom školy

             

             

            Riaditeľka   Základnej  školy,   Bernolákova  35,  Šurany   oznamuje žiakom  1. - 9. ročníka školy a ich zákonným zástupcom , že  rozhodla  o poskytnutí  voľna  podľa  §  150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení  niektorých zákonov v  znení neskorších predpisov dňa

            2. júna 2023 .

             

            Riaditeľské voľno bude udelené z dôvodu organizovania Slávnostnej akadémie k 60. výročiu vzniku školy.

             

             

            Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín

            od 5. júna 2023.

             

             

             

             

          • OK v bedmintone žiakov Dolný Ohaj

          • Minulý týždeň sa naši žiaci Tamara Poláčková Jakub Mojcher zúčastnili Okresného kola v bedmintone žiakov na ZŠ a MŠ J. Holčeka v Dolnom Ohaji.
            Jakub Mojcher skončil na 2. mieste vo svojej skupine a celkovo sa umiestnil na 4. mieste spomedzi 10 škôl, keď podľahol domácemu hráčovi v boji o 3. miesto.
            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. 

        • Hvezdáreň Hurbanovo
          • Hvezdáreň Hurbanovo

          • Žiaci 3. a 4. ročníka sa 11. mája zúčastnili návštevy hvezdárne v Hurbanove. Dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií o našej galaxii, hviezdach, súhvezdiach a planétach. Na záver sme si mohli pozrieť vesmírny ďalekohľad. Deti mali nekonečne veľa otázok a získali nové poznatky o našom vesmíre.

            Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu návštevu.

          • Deň mlieka

          • Vláda viacerých krajín zaviedla program mlieka v školách po druhej svetovej vojne . V tom čase išlo o to, aby sa podporila výživa obyvateľstva, zlepšila výchova v tejto oblasti a v neposlednom rade, aby sa rozvíjal priemysel súvisiaci s výrobou mlieka a mliečnych výrobkov. Program mlieko na školách sa začal znova reformovať od roku 2007 s cieľom podporiť konzumáciu mlieka a mliečnych výrobkov. 

            Aj naša škola sa pravidelne zapája do školského mliečneho programu EÚ a dnes, 16. mája sme si ho pripomenuli aj v školskej jedálni. Pripili sme si chutným mliečkom. Veď poznáme veľa dôvodov, prečo ho piť:

            1. Mlieko obsahuje veľa vitamínov, ktoré chránia a podporujú naše zdravie.

            2. Mlieko a mliečne výrobky obsahujú vzácne mliečne bielkoviny, ktoré majú významné antibakteriálne a antivírusové účinky. 

            3. Mliečny tuk je ľahko stráviteľný, má vysoký obsah mastných kyselín. 

             4. Mlieko je jedným z najbohatších zdrojov vápnika a fosforu. 

             5.Dôležitým pre naše zdravie je aj mliečny cukor. Najvýznamnejším sacharidom mlieka je laktóza, ktorá je ľahko stráviteľná a je výborným zdrojom energie a veľa iných dôvodov.

            Na zdravie!!!

          • Návšteva CVČ

          • Dňa 9. - 10. mája sa žiaci 1.- 4. ročníka zúčastnili pekného dopoludnia v Centre voľného času na Kostolnom Seku. Počasie nám prialo, tak sme si mohli dosýta užiť veľa športu, zábavy, ale aj bicyklovania a kolobežkovania, pri ktorých žiaci dodržiavali pravidlá cestnej premávky.

            Svoje výtvarné zručnosti si mohli osviežiť v tvorivých dielňach, kde vyrobili milé prekvapenie. Krásne dielka, ktoré s láskou vyrábali svojim mamičkám, určite potešia a vykúzlia úsmev na tvári všetkým mamám, mamkám, maminkám na Deň matiek 14. mája.

            Žiaci tretieho ročníka na hodine výtvarnej výchovy vytvorili portréty svojej mamičky, ktoré sa naozaj podarili. Veď posúďte sami vo fotogalérii. 

            Ďakujeme mamičky,

            vy ste naše hviezdičky.

            Hlávku, líčko pohladíte,

            i úsmevom odmeníte.

            Objímať vás to je sen,

            majte krásny tento deň.

             

            Krásny Deň matiek!

             

            Centru voľného času ďakujeme za srdečné privítanie a pestrý program.

        • Prváci v knižnici 
          • Prváci v knižnici 

          • Naši prváci už poznajú celú abecedu a preto sme sa rozhodli, návštevou knižnice podporiť v deťoch pozitívny vzťah k čítaniu.

            Pani knihovníčka deti oboznámila s priestormi knižnice a vysvetlila pravidlá pri požičiavaní kníh. Zoznámila ich s maňuškami  Knih-Aničkou a Osmijankom a nakoniec si deti vypočuli rozprávku "O sedemhlavnej žirafe". Po návrate do školy sme sa porozprávali o tom, čo deti zaujalo a nakreslili sme si rozprávku, ktorú nám pani knihovníčka čítala. Dúfame, že to nebola posledná návšteva knižnice a deti sa sem budú radi vracať.

            Ďakujeme!

        • M. R. Štefánik
          • M. R. Štefánik

          • Naši žiaci mali možnosť zúčastniť sa pietnej spomienky pri príležitosti 104. výročia úmrtia generála M. R. Štefánika, ktoré sa konalo 4. mája v dopoludňajších hodinách na námestí. Zároveň mohli zhliadnuť prezentáciu Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky, vystúpenie galaprogramu, ukážky zbraní a rovnošiat, ukážku sebaobrany ČS PSR. Žiaci mali nezabudnuteľné zážitky, keď sa stali súčasťou galaprogramu, zahrali sa na pani prezidentku, či kráľovskú návštevu, alebo si vyskúšali sebaobranu. Mnohí si na pamiatku odniesli aj malé darčeky. 

            Ďakujeme

          • Finále OK vo futbale žiačok

          • Včera sa naše dievčatá zúčastnili finále okresného kola vo futbale na futbalovom štadióne v Štúrove. Po výborných výkonoch sme však nestačili na súpera a obsadili sme konečné tretie miesto spomedzi všetkých škôl v našom okrese. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • 1. máj

          • Námestie Hrdinov už krášli májový stromček. Spolu s pánom primátorom Mgr. Marcelom Filagom a pracovníčkami mestského kultúrneho strediska ho vyzdobili naše šikovné žiačky 2.A triedy.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Staňte sa naším fanúšikom