• Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • V tomto týždni sme si pripomenuli Deň Zeme. Diskutovali sme na tému životné prostredie, čo mu prospieva a naopak škodí, ako sa každý z nás môže pričiniť o jeho zveľaďovanie. Diskusia bola doplnená o prácu s pracovnými listami na hodinách MAT a Čítania, ktorých tematikou bol Deň Zeme. Žiaci prvého ročníka sa rozprávali  o ochrane prírody, o ochrane životného prostredia, ako sa ľudia k našej Zemi chovajú. Popri rozhovore si vytvorili pekný obrázok Zeme, ktorý sme vystavili v triede. Naše motto: Aj malý krôčik každého z nás zmôže veľkú vec. 

            Na hodine pracovného vyučovania si tretiaci vyrobili motýlika z odpadového materiálu. Na hodine výtvarnej výchovy si v skupinách vytvorili zemeguľu a symbolicky ju dookola oblepili odtlačkami svojich rúk. Chceli tým vyjadriť, že stále máme vo svojich rukách aký bude jej ďalší osud. Žiaci 2. ročníka vytvorili z odpadového materiálu veľryby. Poukázali na vplyv odpadu na život veľrýb v oceánoch. Ani štvrtákom nie je jedno, ako sa správajú k našej Zemi a vytvorili z odpadkov nádherný projekt. 

            Aj žiaci piateho ročníka sa zapojili viacerými aktivitami. Tvorbou nových výrobkov na hodinách výtvarnej výchovy a techniky využitím odpadového materiálu poukázali na dôležitosť jeho recyklácie. A tak nám vznikali zaujímavé a netradičné výtvory. Medzi najobľúbenejšie patril určite bublifuk zo starých nepoužitých plastových slamiek alebo malé korytnačky vyrobené z pet fliaš a farebného flísu, do ktorých sa dajú uschovať rôzne drobnosti alebo malé sladkosti. A to nie je všetko, nápadov je veľa, takže my pokračujeme ďalej ...

             

            Aj usilovnou prácou na skrášľovaní areálu školy sa dá pripomenúť Deň Zeme, tak ako to zvládli naši žiaci na hodinách techniky. 

            Patrí im veľká pochvala! 

          • Divadlo Nitra

          • Dnes sa naši tretiaci  a štvrtáci (a niektorí druháci a piataci) preniesli do jednej z rozprávok Tisíc a jednej noci. Na divadelnom predstavení si vypočuli pútavé rozprávanie pôvabnej Šeherezády o statočnom a odvážnom mladom mužovi Aladinovi. Bolo plné piesní, tanca a skvelých hereckých výkonov, ktoré deti často odmeňovali obrovským potleskom. Po predstavení navštívili nádvorie Nitrianskeho hradu, katedrálu a zastavili sa tiež v obchode so suvenírmi. Aj napriek nepriaznivému počasiu si okrem suvenírov odniesli domov  nezabudnuteľný kultúrny zážitok a rozprávkovú náladu. 

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • Tak ako každý rok, aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zúčastnili matematickej súťaže Pytagoriáda. Na okresnom kole nás reprezentovali Jakub Šramek, Jakub Zemko, Hana Mentelová, 3.A, Lucia Turčeková a Oliver Novák, 6.A. 

            Jakub Šramek a Lucia Turčeková sa stali úspešnými riešiteľmi, za čo im srdečne GRATULUJEME a ĎAKUJEME za reprezentáciu školy.

          • Teo Trungel - potulky Afrikou

          • Interaktívna prednáška Tea Trungela, žiaka 4.A so svojimi spolužiakmi:

            Cez veľkonočné prázdniny som s rodinou navštívil veľmi vzdialenú krajinu- Afrika- ZanzibarCesta lietadlom bola 10 hodín. Leteli sme celý deň. Ubytovaní sme boli v hoteli - Riu hotel. Náš pobyt trval 1 týždeň. Afrika ma prekvapila jedlom. Ovocie chutilo sladšie a šťavnatejšie ako u nás z obchodu. Ochutnal som červené banány, melóny,ananás a iné exotické dobroty. V lesíku nám ukázali rastlinu, ktorej semienka chutia ako chlebík , preto ju nazvali Chlebovník. Kúpal so sa vo veľmi teplom Indickom oceáne.Videl som páva, korytnačky, kraby. Pobyt bol pre mňa veľmi vzrušujúci a dobrodružný.O zážitky som sa podelil aj so svojimi spolužiakmi. 

          • Tretiaci v knižnici s Osmijankom

          • V tomto týždni navštívili tretiaci opäť mestskú knižnicu. Plnili ďalšiu Osmijankovu literárnu úlohu. Téma im bola blízka, pretože sa týkala školy a školského prostredia. Zaspomínali si na to, aké očakávania mali od školy ešte ako predškoláci, ako si vtedy predstavovali svoju pani učiteľku a povymýšľali aj nové zábavné predmety v škole. Páčili by sa im napríklad predmety ako plávanie, čarovanie, hip-hop, varenie, bicyklovanie, nakupovanie či hodina zmrzliny. O veselú náladu nebola núdza. Už teraz sa tešia na novú úlohu.

            Ďakujeme našim milým pani knihovníčkam za príjemne strávené chvíle v knižnici!

          • Futbalový ošiaľ

          • V poslednom týždni sa naši futbalisti zúčastnili rôznych futbalových turnajov. Reprezentovali nás všetky naše vekové kategórie, od tretiakov až po deviatakov.

            Prvý stupeň (3. a 4. ročník) sa zúčastnil McDonalds Cupu, kde obsadili krásne 2. miesto.

            Žiaci 5. a 6. ročníka zase hrali turnaj ml. žiakov v škole SNP.

            Naša najstaršia kategória sa zúčastnila ďalšieho kola Detskej ligy v malom futbale v Nových Zámkoch, kde nás čaká ešte jedno kolo v máji.

            Všetkým žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu!

          • Zápis do 1. ročníka

          • ĎAKUJEME rodičom našich budúcich prvákov/prváčok, že si vybrali našu školu.

            ĎAKUJEME za prejavenú dôveru.

            SME PRESVEDČENÍ, že budú spokojní.

            UŽ TERAZ SA TEŠÍME NA SEPTEMBER

          • Anglické dopoludnie s GYMSU

          • Minulý piatok boli hodiny anglického jazyka naozaj výnimočné. Pozvali sme k nám totiž študentov z Gymnázia v Šuranoch. Počas anglického dopoludnia si vybraní žiaci zo 7. a 8. ročníka pripravili pre svojich starších kamarátov zaujímavé prezentácie a aktivity s jarnou tématikou. Počas spoločne stráveného času si žiaci rozvíjali svoje schopnosti komunikácie v angličtine, prezentovali svoje zručnosti a samozrejme, skvelo sa zabavili. Pre návštevu si žiaci pripravili nielen krásne prezentácie a aktivity, ale aj chutné pohostenie.

            Ďakujeme našim žiakom za vynaložené úsilie a tiež gymnazistom za príjemnú návštevu v spoločnosti anglického jazyka.

            Tešíme sa na ďalšie stretnutie!

          • Spolupráca s poľovníkmi

          • Deň pred veľkonočnými sviatkami  žiaci 1. stupňa okrem učenia strávili netradične. Navštívil nás pán Ing. Miroslav Mentel, ktorý si pre deti pripravil krátku interaktívnu prednášku o zvieratkách. Priniesol so sebou aj ukážky zvierat o ktorých sa deti naučili všeličo zaujímavé, aj to čo sa v učebniciach nedočítajú. 

            Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Veľkonočné tvorivé dielne, ktoré sa konali dňa 26.3.2024 v Spoločenskej hale v Šuranoch sa tento rok naozaj vydarili. Práca na výrobkoch išla žiakom od ruky a na trhoch tak mohli predviesť svoju usilovnosť a kreativitu. Úspech mali najmä háčkované výrobky, ale i pečené sladké košíčky, na ktorých si mnohí zamaškrtili.

            Tradičné tvorivé dielne sa niesli v dobrej nálade a boli skvelou ukážkou šikovnosti a tvorivosti žiakov našej Bernoláčky.

            Ďakujeme všetkým žiakom a pedagógom, ale i rodičom za každý výrobok a za zapojenie sa do tejto spoločenskej akcie.

            Prajeme Vám krásne veľkonočné sviatky!

          • DOD

          • Aj tento rok mali rodičia a budúci školáci možnosť navštíviť našu školu na podujatí "Dvere dokorán". V doobedňajších hodinách si mohli prezrieť priestory našej školy, ktorými ich previedla naša Bernulienka a  zúčastniť sa vyučovania v jednotlivých triedach. Pani učiteľky rodičom odpovedali na všetky otázky, ktoré ich zaujímali. V poobedňajších hodinách bol pre deti pripravený program v športovej hale, kde si deti zacvičli, zatancovali. Neskôr sa v triedach stretli s pani učiteľkami a vyskúšali si niektoré aktivity v triede. Samozrejme, bolo pre ne pripravené občerstvenie s povestnými pagáčmi našich pani kuchárok. 

            Ďakujeme všetkým, ktorí si našli čas a tešíme sa na Vás na zápise.

          • OK vo vybíjanej žiačok

          • V piatok sa naše žiačky zúčastnili Obvodného kola vo vybíjanej žiačok, ktoré sa konalo v telocvični SNP. Bohužiaľ sa nám nepodarilo postúpiť do ďalšieho kola, ale dievčatá podali výborný výkon. Nabudúce to vyjde!

          • Ujo Viktor

          • V stredu, 20.3.  sa žiaci ročníkov 1.-4. naladili hudobne - hudobným koncertom "Uja Viktora". Pesničkami cestovali po celej Európe. Naučili sa cudzie jazyky, zopakovali si mesiace, znamenia i farby. Na záver si i zatancovali Rock n  roll. Deťom sa vystúpenie veľmi páčilo a boli potešení zo zvučných pesničiek uja Viktora.

            Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie s ním!

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • Tento týždeň absolvovali tretiaci a štvrtáci plavecký výcvik na plavárni v Nových Zámkoch.  Užili si veľa zábavy a šantenia vo vode. Hoci každému vyhovoval iný plavecký štýl, vyskúšali si tieto  -  prsia, kraul a znak.

            Všetci sa počas celého týždňa veľmi snažili a aj doteraz neplavci prekonali strach z vody a dokážu sa udržať na hladine pomocou štýlu, ktorý im vyhovuje. Odmenou im bolo "Mokré vysvedčenie" z ktorého mali veľkú radosť.

            Sme na vás hrdí!

          • Lyžiarsky kurz 2024 - SKI Čertovica

          • V poslednom februárovom týždni sa naši lyžiari vybrali na Lyžiarsky kurz na Čertovicu. Žiaci sa aj napriek ťažkému terénu nevzdali a zabojovali. Drvivá väčšina nelyžiarov to zvládla a po jednom dni sa už spúšťali na vleku. Všetci žiaci si zaslúžila veľkú pochvalu za snahu a veľkú bojovnosť!

          • Úspešní biológovia

          • Opäť sme úspešní v biologickej olympiáde!

            Dňa 13.2. 2024 sa v Nových Zámkoch konalo okresné kolo biologickej olympiády starších žiakov. Našu školu reprezentovali žiaci 8. A triedy - Karolína Valovičová a Marek Letko. V silnej konkurencii obstáli na výbornú! Karolínka sa umiestnila na 4. a Marek na 5. mieste.

            Srdečne gratulujeme a prajeme ešte mnoho ďalších úspechov!

          • Naša úspešná riešiteľka OAJ

          • Aj tento rok sa v Nových Zámkoch konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo celkovo 67 žiakov z celého okresu. Našu školu na olympiáde v kategórii 1A (pre žiakov 5.-7.ročníka) reprezentovala Hana Sajanová z V.A. Po víťazstve v školskom kole preukázala svoje schopnosti aj na okresnom kole, kde aj napriek tomu, že patrila medzi najmladších súťažiacich, skončila na skvelom 13.mieste a stala sa úspešnou riešiteľkou okresného kola OAJ.

            Srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov v budúcich ročníkoch!

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 21. februára 2024 sa v priestoroch Základnej školy, SNP 5, v Šuranoch uskutočnilo obvodné kolo súťaže v prednese poézie a prózy, Hviezdoslavov Kubín 2024Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých. Je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese a vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa.V 69. ročníku súťaže našu školu reprezentovala 

            v I. kategórii žiačka 2.A, Nikolka Hajdenová  

            v II. kategórii žiak 5. A Marcel Čvirik

            v III. kategórii žiak 8.A , Matúš Belán  a žiačka 9.A, Veronika Zajíčková 

             

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

        • Naši úspešní žiaci
          • Naši úspešní žiaci

          •      Dňa 5.februára 2024 sa v Nových Zámkoch konal 16. ročník okresné kola Dejepisnej olympiády, kategória C, v ktorom našu školu reprezentovali žiačky Adela Bartošová a Karin Uhríková. 

                 Svoje vedomosti z histórie si tak mohli overiť v silnej konkurencii najlepších žiakov novozámockého okresu.

            Sme radi, že medzi úspešnými riešiteľmi sa objavili mená obidvoch našich deviatačiek.

                 Srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a prajeme mnoho ďalších úspechov.

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Staňte sa naším fanúšikom